Hírek

2005.06.18. 00:00

Logikai bukfencek a fideszes tábornak

toót h. zsolt

ADVA VAN EGY KÉTES hitelű dokumentum, amiben Gyurcsány Ferenc korábbi főtanácsadója, Braun Róbert az Orbán Viktor lejáratását célzó „gyanúkampány” tervét adja elő. A fejléce szerint a miniszterelnöki kabinetben született írás kapcsán Braun már feljelentést is tett okirat-hamisítás gyanúja miatt. Jelezve például, hogy a 2005-re dátumozott iratokon olyan tisztsége szerepel, amelyről még 2004-ben lemondott.
NEM AZ A BAJ, hogy a Fidesz rávetette magát erre a zűrös kis dokumentumra, s vizsgálatot követel arról, készült-e ilyen kampányterv. Inkább az a sajnálatos, hogy a magát a legfőbb felháborodó szerepébe helyező fideszes Répássy Róbert olyan nyilatkozatokat tesz, amelyek logikai képtelenségük miatt csak arra jók, hogy a politikusok iránt érzett maradék bizalmat is elvesztegessék. Répássy ugyanis kijelentette, máris megvan a bizonyíték a lejárató kampány létezésére. S mi lenne ez? Kiderítették: a sajtóban megjelent, Orbán Viktor feleségének tokaji ügyeit firtató cikk szerzője szerződéses viszonyban áll a Bács-Kiskun megyei önkormányzat szocialista elnökével.
ÉS AKKOR MI VAN? Aki kész arra, hogy Orbán Viktor nimbuszát kikezdő cikkeket jegyezzen, az nyilván nem lehet a vezér feltétlen híve. Akár még az MSZP közelében is sertepertélhet. Hogyan tehet viszont ez a felfedezés egy hiteltelennek tűnő kampánytervet egyszerre hitelessé? Megmondom: sehogy. Egy ilyen kijelentés főleg arra jó, hogy a fideszes párthívek felsóhajtsanak: nincs miért kételkedniük Orbán Viktor tokaji kapcsolatainak feddhetetlenségében. Ezek után csak az a kérdés, a Fidesz miért terheli a közbeszédet olyan gondolatokkal, amelyek csak az elvakult párthívek lelki épülését szolgálhatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!