Hírek

2005.06.04. 00:00

Jobban össze kell hangolni térségünk fejlesztését

BAMA

Magyarország alapvető célkitűzése, hogy egész térségünket emeljük vissza az európai politikai-gazdasági fejlődés áramába – mondta Udvardi Iván. A Külügyminisztérium politikai igazgatója azon a tanácskozáson fejtette ki véleményét, amelyen egyben előkészítették a Magyar Állandó Értekezlet következő ülését is. Az eszmecserén részt vettek a határon túli magyar szervezetek, a magyarországi politikai pártok, illetve a magyar közigazgatás képviselői.

A MÁÉRT Európai Integrációs Szakértői Bizottsága áttekintette a már EU-tagállamok tapasztalatait, a hamarosan csatlakozók felkészülését, illetve a még kívül lévő országok problémáit. A határon túli magyar közösségek szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak az anyaország nemzeti fejlesztési tervei, a regionális programok összehangolása, különös tekintettel a határ menti együttműködések erősítésére. Fontos, hogy a rendelkezésre álló uniós eszközöket hatékonyan használják föl, s ennek révén járuljanak hozzá a magyarlakta területek felzárkózásához – állapították meg a résztvevők. Szóba került, hogy a fejlesztési tervek vegyék figyelembe az egész Kárpát-medencei térség jövőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!