Hírek

2005.06.23. 00:00

Ingyen is lehet használni az új budaörsi focipályát

Télen-nyáron használható műfüves futballpálya épült a Budaörsi Sportcentrumban. A létesítményt Wittinghoff Tamás polgármester és Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára avatta fel.

Kiss Gergely

A hatvannyolc méter széles és százöt méter hosszú pálya a legmodernebb technikával készült el. Vízelvezető rendszerének köszönhetően esőben is lehet használni. A hat centiméteres műfű burkolat a hókotrást is bírja. Így télen sem kell nélkülözniük azoknak, akik a nagy hideg ellenére is edzeni szeretnének vagy mérkőzést játszani. A pálya körül reflektorokat helyeztek el, így az esti sportolást is lehetővé teszik. Az olasz gyártó tíz év teljes körű garanciát vállalt a létesítményre.

A beruházás költsége meghaladta a hetvenhatmillió forintot. Ebből az önkormányzat harminchárom-, az állam negyvenkétmillió forintot biztosított. Budaörs futballszerető polgárai másfélmillió forinttal járultak hozzá a megvalósításhoz. A pályát a Budaörsi Sport Club mellett a helyi csapatok kedvezményes áron vehetik igénybe. Az iskolák ingyen tarthatják itt rendezvényeiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!