Hírek

2005.06.03. 00:24

Futok őrgróf keresztapám pénze után

NYOMOZÁS Olvasónknak születésekor, 1931-ben bankbetétet nyitott módos keresztapja, egy őrgróf. Az úr szeretne hozzájutni a pénzhez, de nem tudja, hol kezdje a nyomozást.

BAMA

A kedves olvasónak fel kell kutatnia a bizonyítékokat, amelyek a pénz valamikori létezését igazolják. Ezt a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában mondták el. Ki kell nyomozni, akár a családi dokumentumok közt kutatva, mikor, milyen pénzintézetnél nyitották a bankbetétet, és menynyi pénzt tettek rá. Ez a munka olyan, mintha egy történetet rekonstruálna az ember. Ha az adatok megvannak, az úr általános tájékoztatásért a Pénzügyminisztérium jogi és koordinációs osztályához fordulhat. Két témában kérhet felvilágosítást. Meg kell tudni, van-e a betétnek jelenleg valós forintértéke, illetve átszámítható-e rá a pengőösszeg. A másik fontos kérdés: létezik-e jogutódja a háború előtti pénzintézetnek. Mert ha van jogutód, van kitől követelni. (Valószínűleg a bankot annak idején államosították, beolvasztották.)

Elképzelhető, hogy az őrgróf keresztapa a háború után is törődött a bankbetéttel, kezelte azt. Hiszen ő maga ígérte: a fiú nagykorúságáig gyűjti neki a számlán a pénzt. Vagyis 1949-ig. Ha az összeg forintosítható, és van jogutód, érdemes ügyvédet keresni. Ő pontosan tudja, hogyan kell végigvinni az eljárást.

RADOS VIRÁG az ön szószólója. Naponta válaszol egy-egy fontos kérdésre, amely önt érdekli.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

% (36-1) 488-5541;

e-mail: [email protected]

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest,

Városmajor u. 12–14.

% (36-1) 488-5541;

e-mail: [email protected] -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!