Hírek

2005.06.23. 00:00

Fosztogatók látogattak az újvidéki temetőbe

BAMA

Vasgyűjtők járják a temetőt – írja az újvidéki Magyar Szó. Hétfő reggel az újvidéki Lisje közvállalat dolgozói észrevették, hogy az Almási temetőben a hét végén megrongáltak tíz sírhelyet. A tolvajok a sírokat körülvevő vaskerítésből vittek el darabokat, valószínűleg hétfőre virradóra jártak a temetőben. A cég értesítette a rendőrséget, ahol jegyzőkönyvet készítettek, lefényképezték a sírokat és nyomozást indítottak. Az esetről értesítették a városi műemlékvédő intézetet is.

A Vajdaság egyetlen magyar nyelvű napilapja a vállalatnál érdeklődött az eset felől. Az illetékesek elmondták, hogy keddre virradóra a temető kovácsoltvasból készült kerítéséért is eljöttek a tolvajok. A létesítmény köré nemrégiben építettek betonfalat, a régi, felbecsülhetetlen értékű kerítést pedig ennek tövében hagyták a munkások. A hét végén még csak kisebb vasdarabokat loptak el, a második alkalommal azonban már nyolc, jóval nagyobb kerítésrészt tulajdonítottak el. A tettesek valószínűleg  furgonnal, kisteherautóval jöttek. Az 1860 óta létező Almási temetőben történt már sírgyalázás, ezúttal azonban nem erről van szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!