Hírek

2005.06.24. 00:00

Diákmunka: kezdés előtt ajánlott a körültekintés

Az évente 150-180 ezer diák munkavállaló biztonságát nevezte az egyik fő célkitűzésnek Kordás László munkaügyi államtitkár. Hozzátette: a pénzkeresést célul kitűző, de a munkavégzés jogszabályi feltételeit nem ismerő és a munkáltatón számon nem kérő fiatalok könnyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek, amennyiben a számukra munkát biztosító munkáltatóval szemben nem elég körültekintően járnak el.

BAMA

A diákok munkavállalása egyik legbiztonságosabb formájának nevezte az iskolaszövetkezeteket Karácsony Mihály. A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke ezt egyebek között azzal indokolta, hogy van megkötött munkaszerződés, folyamatos szakmai felügyelet és ellenőrzöttek a munkavégzés körülményei.

Az iskolaszövetkezetekben végzett munkát és általában a diákmunkát a kormány is kiemelten támogatja, hiszen ez átmenetet jelent a tanulói lét és a munka világa között. Szerinte általános tapasztalat, hogy akik az iskolaszövetkezetek keretében vállalnak munkát, könnyebben tudnak elhelyezkedni. Az iskolaszövetkezetekben a diákok általában 500 és 2500 forint közötti órabérre számíthatnak – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!