Hírek

2005.06.18. 07:43

A jobbaknak nem kell izgulniuk

A külföldön szereplő ma-gyar válogatott futballistáknak jövőre sem kell hazafelé venniük az irányt. Valamennyien nyugaton maradnak, kevés kivétellel klubot sem kell váltaniuk.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="291"] Gera Zoltán (balra) a következő szezonban is a West Bromwich Albionban szerepelhet, újfent találkozhat az Arsenal menőjével, Vieirával
[/caption]Az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő Gera Zoltán jövőre tovább növelheti népszerűségét. A West Bromwich Albion középpályása kapcsán újabban nem pletykálnak klubváltásról.
– Jól érzem magam a klubnál, fel sem merült bennem a távozás gondolata – mondta Gera. – Habár a csapattársak sűrűn kérdezősködnek. Van aki azt mondja, szeretné, ha maradnék, és akad olyan is, aki szerint biztos távozni fogok egy másik gárdához.
A Premier League másik magyarja, Fülöp Márton újfent azon igyekezhet, hogy leülhessen a Tottenham kispadjára. A kapus a cseh Radek Cernyvel küzd a tartalék pozícióért.
Egy házzal lejjebb, az angol második vonalban a Crystal Palace kapujában a következő szezonban is Király Gábor védhet, aki tavasszal végképp csatát nyert az argentin Julian Speronival szemben. A csatársorban Torghelle Sándor jövőre több szerepet kaphat.
– A Crystal Palace szeretne visszakerülni az élvonalba, ami csak erősebb támadójátékkal sikerülhet – mondta Torghelle. – Az első osztályban csak egy csatárral játszottunk, a következő idényben már kettővel fogunk. Dowie számít rám, remélem jóval több lehetőséget kapok.
Németországban Szabics Imrén kívül három másik magyar játékos is klubot vált. Lisztes Krisztián a Werder Brement hagyja el, míg Dárdai Pál nyolc év után a Herthának int búcsút. Mindkét magyar középpályást megkereste a Köln, de még egyikük sem döntött. Löw Zsolt szintén német csapatok között válogathat, ő Cottbusból távozik.
Hollandiában Bodnár László és Bodor Boldizsár ősszel is a Roda Kerkradénál marad. Az elmúlt idényben Bodnár 21 mérkőzésen, míg Bodor 29 találkozón jutott szóhoz.
Babos Gábor ugyanakkor váltani kényszerült. A kapust tavaly nyáron Ruud Gullit vitte a Feyenoordhoz, ám balszerencséjére az edző lemondott. Utódja, Erwin Koeman nem számít Babosra, a Nijmegennek adta kölcsön a rotterdami klub. Ha jövő nyáron visszavenné, akkor a szerződése alapján még két évig számíthat rá.
Hajnal Tamás nem panaszkodhat, a szövetségi kapitány, Lothar Matthäus felfedezettje az elmúlt idényben 29 meccsen játszott a belga élvonalban szereplő St. Truidenben.
A középpályás teljesítményével elégedettek, biztos helye van a csapat kezdő tizenegyében.
Ausztriában Korsós György bajnokságot nyert a Rapid Wiennel, aktív részese volt a bécsi zöldek sikerének. Rabóczki Balázst még kétéves szerződés köti a dán FC Köbenhavnhez. A csapattal idén nyertek a Király Liga döntőjében, vagyis jelenleg a dán alakulat Skandinávia legjobbja. Rabóczkihoz ragaszkodnak, jövőre is számítanak a szolgálataira.
Matthäus másik kedvence, a Viking Stavanger csatára, Kovács Péter szintén jó szezont tudhat maga mögött, számos fontos gólt szerzett. A 192 centiméter magas támadó biztosan Norvégiában kezdi az új idényt.

Szabó Tamás Tököli jövője bizonytalan A volt válogatott kerettagok közül Dragóner Attila Portugáliában marad, a Vitoria Guimaraesben játszik tovább. Sáfár Szabolcs az Austria Wiennel sokáig menetelt az UEFA-kupában. A magyar kapusra ősszel is számítanak a bécsi lilák. Tököli Attila sorsa kérdőjeles, az 1. FC Kölnnél csak három mérkőzésen szerepelt. Súlyosan megsérült, majd Huub Stevens edző nem volt elégedett az edzésmunkájával, és kirakta

a keretből. Pető Tamás ellenben teljesen felépült, és újfent szerepelt a NAC Bredában. Gera Zoltán (balra) a következő szezonban is a West Bromwich Albionban szerepelhet, újfent találkozhat az Arsenal menőjével, Vieirával -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!