Hírek

2005.05.25. 06:13

Több a tettesre kitűzött vérdíj az okozott kárnál

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki Budapest rendőrfőkapitánya annak, aki segít kézre keríteni egy rablót.

Nagy Eszter Dóra

A fiatal tettes a III. kerületben három rablást követett el egymás után, alig néhány perc leforgása alatt. A biciklivel közlekedő tettes azonban csak 139 ezer forint kárt okozott. Így a rablóra kitűzött vérdíj csaknem négyszerese annak, amit ő zsákmányolt. Szabóné Csontos Stefánia, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője lapunknak azt mondta: nem az okozott kár befolyásolja a nyomravezetői díjat. Az összeg meghatározásánál azt vizsgálják, a tettes mennyire veszélyes a társadalomra, milyen erőszakosan követi el tettét. Így az se számít, hogy visz-e el egyáltalán pénzt. A szóvivőhelyettes példaként említette a móri mészárlást, amely a rablás mellett nyolc emberéletet követelt. Ennél a bűncselekménynél is a zsákmányolt több mint 7 millió-300 ezer forinthoz képest huszonötmillió forintot ajánlottak fel az elkövetőkért. Ez a nyomravezetői díj egyébként még mindig él.

A félmillió forintos rabló május 5-én, a Vasút soron található patikából indult. Fél óra alatt járt a Viziorgona utcai patikában és a Hatvany Lajos utcai élelmiszerüzletben. Fegyvert fogott a sértettekre, ám azt nem használta. A fiatalemberről annyit lehet tudni, hogy zömök testalkatú, sötét, hullámos haja van. A bűncselekmény elkövetésekor tükrös napszemüveget, világos pólót, farmert és sportcipőt viselt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!