Hírek

2005.05.14. 09:06

Szombaton eldőlhet a bajnoki cím sorsa

BAMA

Az NB I 28. fordulójában eldőlhet a bajnoki cím sorsa. Ha a Debrecen legyőzi a már biztos kieső Békéscsabát – ez csaknem biztosra vehető –, és a Lokit üldöző csapatok botlanak, akkor
a hajdúságiak a hátralévő eredményektől függetlenül az első helyen végeznek.
Bár a debreceniek közül sokan sérüléssel nyűglődnek, várható, hogy Dombi Tibor kivételével a többiek felépülnek a Loki játékosainak reménye szerint telt házas mérkőzésre. Éger László, Böőr Zoltán, Komlósi Ádám és Sándor Tamás sem teljesen egészséges, de aligha hagyják ki pályafutásuk egyik legfontosabb mérkőzését.
A DVSC-re győzelme esetén is még a Ferencváros, valamint
az MTK is veszélyt jelenthet matematikailag. Igaz, csak abban
az esetben, ha zöld-fehérek
nyernek Pécsett és az MTK jobbnak bizonyul a Kaposvárnál. Az
MTK 48 pontjával elméletileg
azért maradhat versenyben, mert a kék-fehéreknek van egy elmaradt meccsük. (A Sopron– MTK összecsapást május 18-án pótolják.)
A zöld-fehéreknél továbbra is téma a játékosok kupadöntőben tanúsított viselkedése. A hírek szerint pünkösd után a Ferencváros igazgatótanácsa is foglalkozik majd a kérdéssel, különösen azzal, hogy a játékosok – és a vezetői stáb – nem voltak hajlandók átvenni az ezüstérmet.
A Honvédnál vendégeskedő Újpest és a Sopront fogadó Győr még reménykedhet, hogy a dobogón végez. Az Újpest legnagyobb hiányzója Simek Péter lesz, akit a héten Székesfehérváron megműtöttek.
Ami az alsóházban tanyázókat illeti: az már eldőlt, hogy az egyik kieső a Békéscsaba. A sereghajtótól tartozása miatt korábban már levont két bajnoki pontot az MLL. Az ígéret ellenére továbbra sem fizettek a csabaiak, és ezt újabb két pontjuk bánta. A további kiesőjelöltek közül nagyon nehéz kilencven perc vár a Kaposvárra, a Pápára és a Nyíregyházára, mert idegenben kell bizonyítaniuk, hogy helyük van az élvonalban. A riválisok eredményétől függően
a Vasas a diósgyőri pontszerzéssel már megnyugodhat.  n Lázár L.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!