Hírek

2005.05.23. 00:00

Székesfehérvárra került az EHF-kupa

A székesfehérvári Cornexi-Alcoa női kézilabda csapata nyerte a harmadik számú európai kupát, miután a tiszta magyar döntő visszavágóján kiütötte a Győri ETO együttesét.

Árvay Sándor

Fehérvári szempontból igen jó húzásnak bizonyult a kis csarnokból a hokisták otthonában épített pályára vinni az EHF-kupa fináléját: négyezer fanatikus hazai drukker a klub történetének első nemzetközi győzelmébe hajszolta a gárdát. A Győrből hozott hatgólos hátrányt (21-27) már a 15. percre ledolgozta a Cornexi (9-3), s megállíthatatlanul robogott a kupagyőzelem felé (14-6, 22-11, 26-12). A vendégek mélyen tudásuk alatt teljesítettek, s hiába a főszponzor által beígért egymillió forintos „célprémium”, negyedik nemzetközi kupadöntőjüket is vereséggel zárták. A házigazdák a világszínvonalon védő Sugár Tímea, valamint a mezőnyben serénykedő Siti Bea és Tápai Szabina irányításával kézben tartották esélyeiket, s noha a meccs hajrájában a biztos előny birtokában közelebbre engedték vendégeiket, egy pillanatig sem forgott veszélyben sikerük (28-19).

Szabó Edina edző (Cornexi) : „Egész héten, minden pillanatban a döntőre készültünk. Fegyelmezetten játszott a csapat.” Róth Kálmán edző (Rába ETO): „A Cornexi megérdemelte a győzelmet. Szív és akarat vitte őket előre.”

2001–2005), zsinórban ötödik aranyérmét nyerte a Fotex KC férfi együttese, miután a rájátszás záró mérkőzésén Veszprémben nagy csatában (25-20) legyőzte a trónkövetelő Pick Szegedet. Mindkét gárda indulhat a Bajnokok Ligájában, a bronzérmes Dunaferr és a negyedik Tatabánya őszszel az EHF-kupa küzdelmein próbálhat szerencsét. A Balatonfüreden pénteken esedékes Szeged–Csömör, Veszprém–Dunaferr kupaelődöntők valamint a szombati helyosztók eredményeitől függetlenül a Csömör képviseli hazánkat a KEK-ben. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!