Hírek

2005.05.11. 12:45

Szamurájkard, tanúk és ami mögötte van

BAMA

Nem múlik a döbbenet. Egy 15 éves gyereket a buszon szúrtak le. Fényes nappal. A roma fiú kívácsian nézte a pajzzsal, kardokkal, rohamsisakkal felszerelkezett „útitársakat”, ami nem tetszett a bandának. A szamurájkardos azonnal elégtételt vett, habozás nélkül szúrt, a penge áthatolt a fiú testén.
A busz, ha nem is volt tömve, de sokan utaztak rajta. Tegnap reggel még egy tanú sem jelentkezett. Délután Budapest rendőrfőkapitánya már félmillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.
Eddig a járműveken csak a zsebtolvajoktól kellett tartani. Most már a nyílt leszámolásnak is eljött az ideje. Holnap majd megéljük, hogy a moziban valaki pisztolyt ránt, s együtt húzza meg a ravaszt az akcióhőssel.
Ez nem látomás, ez sajnos a magyar valóság. És senki ne csodálkozzon, hogy nincs tanú. Az emberek félnek. Az eset kapcsán tett kétségbeesett rendőrségi felajánlás a jogbiztonság meg a közbiztonság csődje Magyarországon.
Mert ez a két fogalom csupán választási ígéret maradt…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!