Hírek

2005.05.03. 00:00

Sávolt Attila tenyészpályára lépett

Két-három éve ilyenkor a Roland Garros küzdelmeire készült, ma azon meditál, hogy két hónapos fia egykor követi őt a pályán. Sávolt Attila edzős-ködik, kutyát tenyészt, s még mindig a kiderítetlen betegségével küszködik.

Árvay Sándor

Sávolt Attila

Született: 1976. február 5.

Profi teniszező: 1995–2004

Legjobb világrangsor: 68. (2002)

Karrier: ATP-elődöntő (Sopot, 2002), Davis Kupa-válogatott, olimpikon, nyolc éven át az Év teniszezője Magyarországon

Pénznyeremény: 698823 dollár – Idestova két esztendeje, hogy orvoshoz járok, ezért tavaly decemberben úgy döntöttem, a profi teniszt befejezem – meséli Davis Kupa-csapatunk egykori éljátékosa, aki a wimbledoni páros bajnok Taróczy Balázs visszavonulása utáni időszak legeredményesebb magyar férfi teniszezője.

– Abban még reménykedtem, hogy a Bundesliga I. osztályában szereplő Kreefeld együttesében és a hazai csapatbajnokságon a nyáron még játszhatok, de egyre inkább úgy tűnik, nem tudok felkészülni. Vannak napok, amikor semmi fájdalmam, máskor meg alig bírok felkelni az ágyból. A vizsgálatok annyit állapítottak meg, hogy egy izületi gyulladásos betegségem van, attól ered a mellkasomban, a sarkamnál és a derekamban a kínzó fájdalom, s noha kaptam, kapok kezelést, az egyetlen igazi gyógyszer a kímélő életmód. A teniszhez most úgy kötődöm, hogy Balázs György edzőjeként dolgozom, amikor tudok a pályán is. Egyébként pedig ebben az évben 12 versenyre elkísérem, s tanácsaimmal, tapasztalataimmal igyekszem segíteni.

Sávolt úgy látja, tanítványa sok-sok munkával a jelenlegi 663. helyéről az év végére a háromszázas határ környékére előrerukkolhat a világranglistán.

Renzo kutya már több díjat is nyert itthon és külföldön egyaránt

Saját elképzeléseit rövid távra látja előre: – Két évtizeden át

a tenisz határozta meg a mindennapjaimat, a profi versenyzés nem hagyott másra időt. A kényszer úgy hozta, most ismerkedhetem a „civil” világgal. Nataniel fiam megszületése egyébként is átalakította az életünket. Több idő jut a hobbimra is. Már otthon, a szüleimnél is volt kutyám, s mert feleségem is szereti az állatokat, így kutyatartók lettünk, ami együtt jár a tenyésztéssel, kiállításra járással is. A www.marzonara.hu weblapon bemutatkozunk boxereinkkel: büszkeségünk, Renzo már több díjat nyert itthon és külföldön. Három felnőtt kutyánk van, s február vége óta növekszenek az első alomból született kicsinyek. Ezzel együtt nem üzletként, pénzkereseti forrásként,

hanem egyelőre kedvtelésként fogjuk fel a kutyatartást.

Profi teniszező: 1995–2004

Legjobb világrangsor: 68. (2002)

Karrier: ATP-elődöntő (Sopot, 2002), Davis Kupa-válogatott, olimpikon, nyolc éven át az Év teniszezője Magyarországon

Pénznyeremény: 698823 dollár Renzo kutya már több díjat is nyert itthon és külföldön egyaránt Saját elképzeléseit rövid távra látja előre: – Két évtizeden át

a tenisz határozta meg a mindennapjaimat, a profi versenyzés nem hagyott másra időt.

A kényszer úgy hozta, most ismerkedhetem a „civil” világgal. Nataniel fiam megszületése egyébként is átalakította az életünket. Több idő jut a hobbimra is. Már otthon, a szüleimnél is volt kutyám, s mert feleségem is szereti az állatokat, így kutyatartók lettünk, ami együtt jár a tenyésztéssel, kiállításra járással is. A www.marzonara.hu weblapon bemutatkozunk boxereinkkel: büszkeségünk, Renzo már több díjat nyert itthon és külföldön. Három felnőtt kutyánk van, s február

vége óta növekszenek az első alomból született kicsinyek.

Ezzel együtt nem üzletként, pénzkereseti forrásként,

hanem egyelőre kedvtelésként fogjuk fel a kutyatartást. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!