Hírek

2005.05.31. 06:24

Rendes közgyűlés, rendkívüli izgalom

Bizalmatlansági szavazást kért maga ellen Furulyás János, az FTC elnöke a klub tegnapi, évi rendes közgyűlésén, miután Dölle Zsolt a tornászoknál kifogásolta, hogy az rt.-t is vezeti, meg az egyesületet is. A fölvetés aligha volt jól előkészítve, hiszen Furulyást 42 igen szavazattal (8 tartózkodás mellett) megerősítették tisztségeiben.

Malonyai Péter

Az elnök mégsem nyugodt. Mondani sem kell, hogy az Üllői úti létesítmény vagyonkezelői joga izgatja. Pontosabban a majdani, egyelőre titkos befektető ultimátuma, mely szerint ha ma éjfélig nincs kész a szerződés az FTC és az állam között, nincs üzlet. Jó esély van arra, hogy ma aláírják a szerződést, ugyanis a KVI szóban már áldását adta a dologra, mi több, a Nemzeti Sporthivatal nemrég bejelentette: az állam teljes mellszélességgel támogatja a Fradit. Olyannyira, hogy a létesítmény (6 hektár = 60 ezer négyzetméter) vagyonkezelői jogának átadása mellett arra is hajlandó, hogy a klub rendelkezésére bocsássa a stadion mellett lévő 2 hektárnyi (20 ezer négyzetméter), jelenleg őrzött parkolóként működő területet 1,2 milliárd forintért (négyzetméterár: 60 ezer forint).Erre azért van szükség, mert különben nehézségekbe ütközne az új, az UEFA előírásainak mindenben megfelelő stadion fölépítése. A tervek szerint egyébként a stadionnal kapcsolatos jogok a klubnál maradnak majd, a befektető csak az egyébként fölhúzott épület(ek) fölött rendelkezhet.

A menetrend most a következő. Furulyás úr ma megpróbálja tető alá hozni a szerződést a KVI-val. Június 9-én találkozik a magyar sport legfőbb elöljáróival, hogy tisztázzák a részleteket, azaz: hány évre száll át a vagyonkezelői jog a klubra (49 vagy 99?), hogyan juthat hozzá a Fradi a plusz két hektárhoz, és főként, ki fizet érte, mikor és hogyan. Ha ez a tárgyalás is sikeres lesz, akkor rendkívüli küldöttközgyűlést tarthat a klub, hogy elfogadja a (titkos) befektető ajánlatát.

Némi zavart okozhat, hogy a KVI főosztályvezetője, Rózsa József néhány napja arról beszélt, hogy egyelőre még az sem tisztázott, az 1,2 milliárd forintért tulajdont vagy vagyonkezelői jogot szerez-e az FTC. Arról nem beszélve, hogy mindenfajta jogátruházás előtt a klubnak le kell(ene) mondania az ingyenes használatról – ehhez elnökségi döntés kell.

Malonyai Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!