Hírek

2005.05.07. 00:00

Nincs pontja a Jordannek, a boxcicák visszatérnek

A Jordan-istálló orosz tulajdonosa megadja, amire a férfiak a motorzúgás mellett még vágynak.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="133"] Van abban igazság, hogy a szép lányok csak emelik a Forma–1 rangját
[/caption]Férfiember két okból lehet hajlandó vagyonokat fizetni a box- utca fölötti tribünre szóló jegyért. Imádja, ha az orra előtt 300-zal elzúgó autók hangjától beszakad a dobhártyája, vagy ami éppoly valószínű: a futam unalmasabb perceiben távcsövével szemrevételezi a boxcicákat. Azokat a rendkívül szemrevaló, túlnyomórészt szőke, dús keblű, legfeljebb húszas éveik elején járó lányokat, akik minden csapat háza táján megtalálhatók. Ők tartják a napernyőt a pilóták feje fölé, ők mutatják fel a rajt előtt az 1 perces táblát, és velük pózolnak az irigyelt pilóták.

Az igazán minőségi boxcicák szerepeltetésében mindig is élen járt az ír milliomos, Eddie Jordan csapata. A sárga autók mellett feszes, sárga ruhákban pózoló lányokat szájtátva figyelte futamonként körülbelül százmillió néző. A legszexisebb csapat jó ideig másról sem igen volt nevezetes, aztán persze elértek szép eredményeket a pályán is, de sokaknak a Jordanről még mindig a nehézbombázók ugranak be. Ezen a rossz beidegződésen akart változtatni a csapatot januárban megvásárló, Kanadában élő orosz milliárdos, Alex Shnaider. A Jordan ettől fogva jól szituált csapat benyomását kellett hogy keltse, amelyet a szurkolók a pilóták eredményeiért szeretnek.

Csakhogy az eredmények nem nagyon jöttek, a négy idei futamon a Jordan pilótáinak nem sok babér termett, kereken nulla pontot sikerült összehozni. Ezzel pedig Shnaider úr két szék között a földre huppant, tudniillik nehezen tudna olyan okot mondani, amiért érdemes a Jordannek szurkolni. Azaz dehogyis! Jönnek a lányok! Méghozzá Shnaider úr eredeti hazájából, Oroszországból. A tulaj nem sokat kertel, őszinte vallomást tesz az ügyben: „Rá kellett jönnöm, hogy szép lányok nélkül a Forma–1 bizony fele olyan szép sincs, mint velük együtt. Ezért elhozom a Forma–1-be a leggyönyörűbb lányokat, akiket Oroszország valaha is látott! Ilyen csinos lányokat még soha nem látott a Forma–1, egészen új értelmet fogunk adni a stílusnak és a szépségnek”.

A BAR távozott, Montoya jött és tört, De la Rosa repesztett Katalóniában

Már a tegnapi szabadedzések után forrong az egész Forma–1. A csaláson kapott BAR sportigazgatója, Nick Fry még csütörtök este is biztos volt benne, hogy a két versenyre szóló eltiltásukat a FIA legalábbis felfüggeszti, ám végül nekiállhattak összecsomagolni... A maradék mezőny, plusz a tesztpilóták persze lefutották a két szabadedzést, ahol nem Alonso, hanem a szintén helyi hős, De la Rosa repesztett a leggyorsabban. Ám a McLarennél nem örülhettek maradéktalanul, miután Montoya visszatérése nyitányaként szinte rommá törte a járművét, amikor nagy sebességnél elvesztette uralmát az Ezüstnyíl fölött és hátulról a korlátba vágódott. Az várható volt, hogy a sztárok leginkább az autók beállításával és némi gumiteszttel voltak elfoglalva, nem a leggyorsabb köröket hajszolták. Így fordulhatott elő, hogy De la Rosa mögött szintén egy harmadik ember – Zonta a Toyotától – végzett, míg a nagyok közül Räikkönen a 4., Trulli az 5., Alonso a 9., Schumacher a 13. lett.(mk)

A maradék mezőny, plusz

a tesztpilóták persze lefutották a két szabadedzést, ahol nem Alonso, hanem a szintén helyi hős, De la Rosa repesztett a leggyorsabban. Ám a McLarennél nem örülhettek maradéktalanul, miután Montoya visszatérése nyitányaként szinte rommá törte a járművét, amikor nagy sebességnél elvesztette uralmát az Ezüstnyíl fölött és hátulról a korlátba vágódott.

Az várható volt, hogy a sztárok leginkább az autók beállításával és némi gumiteszttel voltak elfoglalva, nem a leggyorsabb köröket hajszolták. Így fordulhatott elő, hogy De la Rosa mögött szintén egy harmadik ember

– Zonta a Toyotától – végzett, míg a nagyok közül Räikkönen a 4., Trulli az 5., Alonso a 9., Schumacher a 13. lett. (mk) Van abban igazság, hogy a szép lányok csak emelik a Forma–1 rangját -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!