Hírek

2005.05.02. 06:54

Nem volt mese: BHSE!

Favorithoz méltóan pólózva, a bajnoki döntő harmadik meccsét könnyen megnyerve lett sorrendben negyedszer első a vízilabda-bajnokságban a Domino BHSE.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="186"] A Honvéd játékosai az edzőt, Kovács Istvánt rántják a vízbe – a győztes csapat trénerének ezzel számolnia kell!
[/caption]A Vasas kezdte jobban a harmadik derbit, Steinmetz Ádám jóvoltából 2-0-ra vezetett, ám aztán később csak arra tellett erejéből, hogy 2-3 után kiegyenlítsen. Mindez az első negyed közepén történt, utána már nem volt mese. A Domino ellentmondást nem tűrően bedarálta ellenfelét. A második negyedben csak a Domino lőtt gólt, és ezzel minden eldőlt. A Vasas igyekezett, de esélye sem volt arra, hogy fordítson a hét olimpiai bajnokkal (Gergely István, Vári Attila, Fodor Rajmund, Benedek Tibor, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Biros Péter) felálló címvédő ellen. Hogy így legyen ahhoz kellett, hogy Gergely kapus magabiztosan védjen. (Igaz, a másik oldalon Nagy Viktorra sem lehetett panasz a kapuban.)

Jellemző, hogy a Dominóból heten lőttek gólt, míg az ellenfélnél mindössze ketten. Mindez azt is jelzi, hogy a Vasasnak úgymond hosszú volt a szezon, de nem sikertelen. Elvégre rácáfolva a várakozásra bejutott az Euroliga negyeddöntőjébe, itthon pedig az Egeren túljutva lett bajnoki finalista.

A másik oldal: a Vasas 1989-ben volt eddig utoljára bajnok, azóta ez volt a tizenkettedik döntő, amelyet elveszített. A Domino sorrendben ötödször lett győztes itthon, az első csapat amelyik  3-0-ra nyerte meg a három győzelemig tartó bajnoki finálét. Hogy a lehető legegyszerűbben győzött a Domino az azért jó, mert így van ideje alaposan fölkészülni az Euroliga május végi négyes döntőjére, amelynek elődöntőjében a Jug Dubrovnik ellen játszik címvédőként.

Hétgólos győzelem

Domino-BHSE–Vasas 11-4 (4-3, 3-0, 2-1, 2-0). Kőér utca, 1500 néző, vezette: Tarjan és Tulga (mindkettő török). Gólok: Kovács O., Biros, Bárány, Kiss G. (2-2), Szívós, Benedek, Tóth M., illetve Steinmetz Á. (3), Vindisch.

Malonyai Péter Hétgólos győzelem Domino-BHSE–Vasas 11-4 (4-3, 3-0, 2-1, 2-0). Kőér utca, 1500 néző, vezette: Tarjan és Tulga (mindkettő török). Gólok: Kovács O., Biros, Bárány, Kiss G. (2-2), Szívós, Benedek, Tóth M., illetve Steinmetz Á. (3), Vindisch. A Honvéd játékosai az edzőt, Kovács Istvánt rántják a vízbe – a győztes csapat trénerének ezzel számolnia kell! -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!