Hírek

2005.05.17. 06:35

Nem fizette ki Budapesten az éttermi számlákat

Vizsgálatot indított az izraeli külügyminisztérium a magyarországi nagykövet ügyében – közölte az izraeli hadsereg rádiója. A hírt a The Jerusalem Post című újság internetes kiadása is idézte. Eszerint Dávid Admon budapesti nagykövet szabálytalanságokat követett el munkája végzése közben.

BAMA

A jelentésben a többi között az szerepel, hogy Admon figyelmét sokkal inkább lekötik az ingatlanügyletek, mint a Magyarországhoz fűződő izraeli diplomáciai kapcsolatok irányítása. Az állítólag adósságoktól szorongatott diplomatát azzal is megvádolták, hogy nem fizette ki számláit budapesti éttermekben. A jelentés felhívta a figyelmet arra is, hogy Admon felesége megalázóan bánik a követségi alkalmazottakkal, a nagykövet nem beszél angolul és magyar szókincse is erősen korlátozott.

A The Jerusalem Post szerint a kifogásokat még nem vizsgálták ki teljesen, a jelentés követségi alkalmazottak tanúvallomásain alapul. Dávid Admon nagykövet az izraeli közszolgálati rádióban visszautasította az ellene felhozott vádakat. Úgy nyilatkozott, hogy a külképviselet munkáját ért támadás egy olyan csatározás része, amely már régóta tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!