Hírek

2005.05.04. 06:44

Negyvenmillió a bajnoki címért

A 26. fordulót rendezik ma az NB I-ben. Az élcsoportban lévő csapatokra valószínű, könnyű nap vár, ellenfeleik az alsóházban tanyázók közül kerülnek ki.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="270"] A Ferencváros és az Újpest is reménykedik még a bajnoki aranyban. A két csapat múlt szerdai, Üllői úti mérkőzésén a gárdák „vízhordói”, Erős Károly (balra) és a szlovén Adem Kapic óriási csatát vívtak egymással.
[/caption]A hajrához érkezett a bajnokság az NB I-ben, a bajnoki cím megszerzésére a Debrecen a legesélyesebb, ám befuthat a Ferencváros, az Újpest, de még a Győr is. A mai fordulóban a fölsorolt csapatok megerősíthetik pozíciójukat. A listavezető Debrecen a Pápát fogadja, a címvédő Ferencváros pedig az egyik kiesőjelöltet, a Békéscsabát. A Győrnek sem jelenthet különösebb gondot hazai pályán a Nyíregyháza. Talán az Újpest dolga nehezebb valamivel az átlagosnál, az elmúlt fordulókban sokat javult Pécs vendége lesz. Nehezíti a lila-fehérek dolgát, hogy egyik legjobbjuk, Simek Péter sérülése miatt nem játszhat az idény hátralévő mérkőzésein.

Öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt megkérdeztük az aranyéremre esélyes csapatok vezetőit, hogyan jutalmazzák játékosaikat bajnoki cím esetén. A versenykiírásban szerepel  a Liga által felajánlott prémium. Összege az elmúlt héten még 10 millió forint volt, de a bevételek kedvező alakulása jóvoltából felemelték 40 millióra. A pénz szétosztása a csapaton belül a vezetésre tartozik.

A Ligától kapott összeget a klubok megtoldhatják. A Ferencvárost támogató T-Mobile az éves juttatásból elkülönített 20 milliót, ebből premizálnák a játékosokat, ha megvédik bajnoki címüket. Újpesten még nem tudják a játékosok, hogy mire számíthatnak, ha az ő nyakukba akasztják az aranyérmet. A klub egyelőre még a tavasszal megszerzett pontokért járó jutalmakat sem fizette ki. Ígéret viszont van arra, hogy hamarosan pótolják a mulasztást, és – ha kell – fizetnek a bajnoki címért is.

Debrecenben minden játékos szerződésében pontosan szerepel, mennyi a fizetése, mennyi a pontpénze, és mit kap akkor, ha első lesz a csapat. Ez játékosonként változó, mindenki magánügyként kezeli. Győrött a szerződésbe foglalt pontpénz felét fordulónként fizetik ki. A másik felét abban az esetben vehetik fel a játékosok, ha nemzetközi kupaszereplést jelentő helyen végeznek, nem számít, bajnokként vagy másodikként.

Támadják az MLSZ-t a BLSZ-esek a szavazás miatt

A BLSZ több csapata csatlakozott a Csillaghegyi MTE kezdeményezéséhez, vitatva az MLSZ rendkívüli közgyűlésén történt tisztújítás jogosságát. Szerintük a gépi szavazás nem biztosított titkosságot. Vélhetően beazonosítható, hogy ki kire voksolt. Ráadásul nem lehetséges a szavazatok újraszámlálása sem. Akadnak egyesületek, melyek a küldöttállítás jogos voltát is vitatják. A klubok szakértőket kértek fel a körülmények tanulmányozására. Ha a vélemény szerint szabálytalanság történt, akkor a Fővárosi Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

A szerdai műsor

Győr–Nyíregyháza

Diósgyőr–Kaposvár

Fehérvár FC–MTK

Debrecen–Pápa (Sport2)

Pécs–Újpest

ZTE–Sopron

Honvéd–Vasas

Ferencváros–Békéscsaba

Valamennyi mérkőzés

18 órakor kezdődik.

Lázár Lajos Támadják az MLSZ-t a BLSZ-esek a szavazás miatt A BLSZ több csapata csatlakozott a Csillaghegyi MTE kezdeményezéséhez, vitatva az MLSZ rendkívüli közgyűlésén történt tisztújítás jogosságát. Szerintük a gépi szavazás nem biztosított titkosságot. Vélhetően beazonosítható, hogy ki kire voksolt. Ráadásul nem lehetséges a szavazatok újraszámlálása sem. Akadnak egyesületek, melyek a küldöttállítás jogos voltát is vitatják. A klubok szakértőket kértek fel a körülmények tanulmányozására. Ha a vélemény szerint szabálytalanság történt, akkor a Fővárosi Bírósághoz fordulnak jogorvoslatért. A szerdai műsor Győr–Nyíregyháza

Diósgyőr–Kaposvár

Fehérvár FC–MTK

Debrecen–Pápa (Sport2)

Pécs–Újpest

ZTE–Sopron

Honvéd–Vasas

Ferencváros–Békéscsaba

Valamennyi mérkőzés

18 órakor kezdődik. A Ferencváros és az Újpest is reménykedik még a bajnoki aranyban. A két csapat múlt szerdai, Üllői úti mérkőzésén a gárdák „vízhordói”, Erős Károly (balra) és a szlovén Adem Kapic óriási csatát vívtak egymással. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!