Hírek

2005.05.30. 06:16

Megmenekült a Fiorentina a kieséstől

Olaszországban már a záróforduló előtt eldőlt, hogy a Juventus a bajnok, s a Milan másodikként ugyancsak Bajnokok Ligája-induló.

BAMA

Harmadik lett az Inter, negyedik pedig a Milannal otthon döntetlent játszó Udinese, így két utóbbi klub szerepelhet majd a „királykategória” selejtezőjében. A friuliai gárda csak egy ponttal előzte meg a Sampdoriát, amely nem tudott nyerni Bolognában. Óriási harc dúlt a kiesés elkerüléséért. Végül nem tisztázódott, hogy az Atalanta és a Brescia mellett melyik gárda csúszik vissza a második vonalba: két patinás klub, a Bologna és az UEFA-kupa elődöntőjébe jutott – ugyanakkor a súlyos anyagi gondokkal küzdő – Parma egymás ellen újabb két meccset játszik majd.  Az utolsó forduló nagy nyertese az újonc Fiorentina volt. A „lilák” 3-0-ra verték hazai pályán a Bresciát.

A firenzeiek jobb egymás elleni eredményüknek köszönhették, hogy megúszták még az osztályozót is. Ugyancsak fenyegetett volt a Siena, amelynek ellenfele, az Atalanta már a forduló előtt kiesett. A fekete-fehérek Argili hajrában elért találatával szerezték meg a bentmaradást jelentő három pontot.

Franciaországban a Nantes hívei izgulhattak: a francia bajnokság legrégebben az elitben szereplő csapata kieső helyen állt az utolsó forduló előtt. A „kanárik” történetének 1580. élvonalbeli mérkőzésén nem volt elég pusztán a győzelem, szükség volt arra is, hogy a Bastia, Caen, Ajaccio trióból ne győzzön mindenki. A két korzikai gárda közül a Bastia kikapott Strasbourgban (0-2), az Ajaccio viszont nyert (3-1 a Sochaux ellen), így a szigetnek jövőre is lesz képviselője az élvonalban. Kiesett viszont  az utolsó játéknapig nagyszerűen hajrázó, az edzőváltás után három mérkőzését sorozatban megnyerő Caen. A gárda meglepetésre 3-2-re kikapott a már kiesett Istres-től. Az eredmények szerencsés alakulásának köszönhetően viszont bentmaradt a Nantes. A fontosabb kérdések már  a Ligue 1-ben is korábban eldőltek: bajnok a Lyon, BL-induló a Lille, BL-selejtezőt játszhat a Monaco.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!