Hírek

2005.05.04. 00:00

Megbukott vagy sem a Fészekrakó program?

T. A.

– A tapasztalatok azt mutatják, megbukott a Fészekrakó program – jelentette ki tegnap Mádi László. A Fidesz lakáspolitikai műhelyének vezetője szerint a jelenlegi lakástámogatási rendszer nagyon kevés embernek jelent valós segítséget. Mint mondta: eddig három hónap alatt mindössze 3700 hitelkérelmet adtak be, holott korábban évi nyolcvanezer szerződés született. Szerinte jelzésértékű, hogy időközben a program tájékoztatóirodáját is bezárták.

Horváth Csaba, a parlament lakásügyi albizottságának szocialista elnöke ezzel szemben állítja, a Fészekrakó a fiatalok lakáshoz jutási esélyeit javította. – Míg a Fidesz a luxuslakás-vásárlókat támogatta, az MSZP a 30 év alatti fiatalokat, akik önerő nélküli hitelekkel a lakbér helyett saját lakásuk kölcsöneit törleszthetik – mondta el lapunknak. A program szerinte időarányosan teljesül, év végére 8–10 ezer kérelmezőn segítenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!