Hírek

2005.05.09. 06:48

Marihuána vagy eperfagyi

A Kendermag Egyesület felhívására tegnap délután csaknem ezerötszázan „tüntettek a büntetés ellen”. A könnyű drogok, köztük a marihuána legalizációjáért küzdő társadalmi szervezet vezetője, Felső László kijelentette: semmilyen szer használója nem bűnöző.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Némi szócsata ugyan volt, de a tüntetés békés hangulatban zajlott
[/caption]A demonstráció elején Hajós András, a rendezvény műsorvezetője a nagy nyilvánosság előtt minden Magyarországon kapható legális drogból fogyasztott egy keveset. Ivott sört, kortyolt egy kis kávét, majd rágyújtott egy cigarettára. „Egy egész iparág él abból, hogy legális drogokat fogyasztunk” – mondta a hallgatóságnak. Ezzel egy időben a Margit-szigeti kordonok túloldalán Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője eperfagyit osztott marihuána helyett. Szerinte az SZDSZ és a holdudvarához tartozó Kendermag Egyesület érdekesen alakítja véleményét drogügyben. Hiszen először csak a fogyasztók büntethetetlenségét akarták elérni, most viszont már a teljes legalizációt tűzték zászlajukra. „A marihuána az álboldogság jelképe, az eper pedig a felhőtlen boldogságot szimbolizálja” – jelentette ki, majd fagyiosztásba kezdett. A rendezvényen megjelentek a Lelkiismeret ’88 Csoport tagjai is, akik beszivárogtak a tömegbe, de szócsatán kívül más rendbontást nem tudtak provokálni. A rendőrség a Margit-szigeti Nagyrétet dupla kordonnal vette körül, s álruhás rendőröket is bevetve biztosította a demonstrációt.

Némi szócsata ugyan volt, de a tüntetés békés hangulatban zajlott -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!