Hírek

2005.05.09. 00:00

Maradt a debreceni előny

Nem esett gól az Üllői úton, a döntetlen pedig roppant kedvező a Debrecennek. A csapat megőrizte hatpontos előnyét.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="118"] Sándor Tamást minden eszközzel tartani igyekeztek a zöld-fehér védők
[/caption]Óvatosan kezdtek a csapatok. Többnyire a Ferencváros támadgatott, a Debrecen csak a védekezésre figyelt, ráadásul a 19. percben cserélni kényszerült: Dombi a bordáját fájlalta, Madar állt be a helyére. Az első lehetőség mégis a Debrecen előtt adódott. A 29. percben Böőr 16 méteres, léc alá tartó bombája után ütötte szögletre a labdát Szűcs, majd egy perccel később Kiss lövését is védte. Megélénkült a játék, a félidő hajrájában Bartha az ötös sarkáról mellélőtt a 40. percben. Közvetlenül a szünet előtt Sowunmi emelését Habi a gólvonalról fejelte ki.

A második félidőt nagyobb iramban kezdte mindkét csapat. Ebben az időszakban a széltől támogatott DVSC volt a kezdeményezőbb, a csereként beállt Bogdanovics például háromszor is megvillant Az utolsó tíz percet ferencvárosi támadások vezették be, egyre nagyobb fölénybe került a Fradi, beszorult a Debrecen. Mindhiába, a Ferencváros helyzeti előnye csak szögletekben mutatkozott meg.

Az évad mérkőzésének kikiáltott rangadó színvonala jócskán elmaradt a várttól. A Loki nem kockáztatott, elfogadható eredménynek tartotta a döntetlent. A Ferencvárosból hiányzott az a plusz, ami a győzelemhez nélkülözhetetlen akkor, ha egy csapatnak még van reménye bajnoki címe megvédésére.

Így látták az edzők

László Csaba (Ferencváros): – A Debrecen szemlátomást egy pontért jött, tervét sikerült megvalósítania. Mindent megtettünk a győzelemért, de nem tudtunk gólt szerezni.

Supka Attila (Debrecen): – Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, azt maradéktalanul megvalósítottuk. Jól játszott a csapat, elégedett vagyok az eredménnyel.

Kapic rejtélyes sérülése

A szombati tréningen semmi baja sem volt Adem Kapicnak, este azonban felhívta László Csaba edzőt, hogy meghúzódott a lába. Végül Balog került a helyére. A lefújást követően elterjedt, hogy Kapic megegyezett a Debrecennel: náluk folytatja pályafutását. Kapic tagadott, mondván, ha távozik, más magyar csapathoz nem megy, annyi szép emlék köti a Fradihoz.

Supka Attila (Debrecen): – Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, azt maradéktalanul megvalósítottuk. Jól játszott a csapat, elégedett vagyok az eredménnyel. Kapic rejtélyes sérülése A szombati tréningen semmi baja sem volt Adem Kapicnak, este azonban felhívta László Csaba edzőt, hogy meghúzódott a lába. Végül Balog került a helyére. A lefújást követően elterjedt, hogy Kapic megegyezett a Debrecennel: náluk folytatja pályafutását. Kapic tagadott, mondván, ha távozik, más magyar csapathoz nem megy, annyi szép emlék köti a Fradihoz. Sándor Tamást minden eszközzel tartani igyekeztek a zöld-fehér védők -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!