Hírek

2005.05.21. 00:00

Kötelező pihenés miatt van járatritkítás

Nemcsak a buszokra és a villamosokra, hanem a szentendrei HÉV-re is többet kell várniuk az utasoknak. A BKV itt is ritkította a járatokat – értesült a Reggel.

Vajta Zoltán

Pedig a fővárossal kötött szolgáltatási szerződés ezt nem teszi lehetővé. Mégsem valószínű, hogy személyi következményei lesznek az ügynek. Vélhetően takarékossági intézkedés lett volna a járatritkítás. Ám a BKV nem tudja megspórolni, amit szeretett volna. A főváros ugyanis előírja, hogy összességében nem csökkentheti a teljesítményt a BKV. Vagyis valahol sűrűbben kell járniuk a buszoknak, villamosoknak.

Lapunk úgy tudja, hogy a BKV a járművezetők munkaszerződésének módosítása miatt kényszerült a kínos lépésre. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) úgy tudja, tíz százalékkal kellene emelni a járművezetők létszámát. A szakszervezet nyomására ugyanis növelték az alkalmazottak napi pihenőidejét. A szieszta alatt nincs, aki vezesse a járműveket, ezért indítják ritkábban azokat. A BKV illetékese egyébként egy rádióinterjúban elismerte, hogy hibáztak a járatritkítás miatt. Ezért önkritikát gyakorolnak. A cég internetes oldalán pedig azt állítja, kevesen panaszkodtak a menetrendek módosítására.

A botránnyal kapcsolatos információk a BKV dolgozóitól kerültek nyilvánosságra. Úgy tudjuk, a cég vezetése nagy erőkkel keresi a hírek kiszivárogtatóit. A Reggel eközben a BKV illetékeseit és Vajda Pál főpolgármester-helyettest kereste meg, akik azonban elfoglaltságuk miatt lapzártáig nem válaszoltak kérdéseinkre.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!