Hírek

2005.05.05. 07:59

Könnyed debreceni siker

A Debrecennek elegendő volt egy félidei jó teljesítmény ahhoz, hogy legyőzze a Pápát és megőrizze előnyét a táblázaton.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="124"] Dombi Tibor szerezte a debreceniek első gólját a Pápa elleni találkozón
[/caption]Nagy lendülettel kezdett a bajnoki címre pályázó Debrecen. Az első tíz percben három gólhelyzetet is kialakítottak a hazaiak a pápai kapunál. Előbb Kerekes a kifutó kapusba vágta a labdát, majd valamivel később Böőr fejelt mellé, és a harmadik helyzetet Dombi lőtte fölé. Fölényben játszott a DVSC, a vendégek csak elvétve jutottak el a házigazdák kapujáig. A 21. percben a gólhelyzetbe került Böőr lövését védte Tóth. A 37. percben góllá érett a nyomasztó debreceni fölény. Bogdanovics átadásával Dombi lépett ki a védők között, és a kapu közepébe továbbította a labdát (1-0). A 43. percben Böőr növelte a Loki előnyét. Első lövését még kiütötte Tóth, de a labda ismét a középpályás elé pattant, aki másodszorra már biztosan lőtt a kapu jobb oldalába (2-0).

A második félidőben kétgólos vezetése tudatában visszavett az iramból a Debrecen. A Pápa képtelen volt élni a lehetőséggel, támadási kísérletei erőtlenek voltak, kapura nem jelentett veszélyt. Elszürkült a mérkőzés, ez a félidő iramban és színvonalban is messze elmaradt az első játékrésztől. A 77. percben végre történt valami, Habi lövését követően a labda épp hogy csak elkerülte a jobb alsó sarkot. Közel tíz- perces álmos játszadozás után Bogdanovics lövése jelentett ébresztőt. A csatár vezette a kapu irányába a labdát, majd 20 méterről lövésre szánta el magát, és távoli bombája a bal alsó sarokban kötött ki (3-0). A 91. percben szépített a Pápa, Somfalvi szabadrúgásból lőtt a DVSC kapujának bal felső sarkába (3-1).

Így látták az edzők

Supka Attila (Debrecen): – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, voltak helyzeteink, gólokat is lőttünk. A második félidőben mi a labda birtoklására törekedtünk, és egy kicsit már a vasárnapi, Ferencváros elleni mérkőzésre is gondoltunk.

Szentes Lázár (Pápa): – Most csak ennyire futotta az erőnkből. Ezen a mérkőzésen kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Meghatározó volt az is, hogy tartalékos összeállításban léptünk pályára.

Lázár Lajos Így látták az edzők Supka Attila (Debrecen): – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, voltak helyzeteink, gólokat is lőttünk. A második félidőben mi a labda birtoklására törekedtünk, és egy kicsit már a vasárnapi, Ferencváros elleni mérkőzésre is gondoltunk.

Szentes Lázár (Pápa): – Most csak ennyire futotta az erőnkből. Ezen a mérkőzésen kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség. Meghatározó volt az is, hogy tartalékos összeállításban léptünk pályára. Dombi Tibor szerezte a debreceniek első gólját a Pápa elleni találkozón -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!