Hírek

2005.05.07. 00:00

Két hét alatt elítélték a sokkolós rablópárost

Sz. L.

Példátlan gyorsasággal, elfogásuk után két héttel elítélte a bíróság B. Károlyt (26) és B. Tamást (26). Az előbbi 5 év, utóbbi 4 év 8 hónap börtönt kapott – elsőfokon – rablásért. A két férfi április 18-án becsöngetett a XII. kerületi Kékgolyó utca egyik lakásába, D. Krisztiánhoz (31) azzal, hogy ők az alsó szomszédai, és beázott a lakásuk. D. a fürdőszobába ment, hogy megnézze, mi történt. Vendégei követték, majd hátulról elektromos sokkolóval a földre vitték. Összeverték, ragasztószalaggal összekötözték, a száját leragasztották, és a fürdőkádba tuszkolták. Közben folyamatosan pénzt és kábítószert követeltek tőle. A szomszédok meghallották a dulakodás zaját, és értesítették a rendőrséget. A kerületi járőr még a lakásban elfogta a párost.

A BRFK Vizsgálati Főosztálya egy hét alatt vádemelési javaslattal lezárta az ügyet. A Fővárosi Főügyészség vádat emelt. A Budai Központi Kerületi Bíróság pedig május 3-án ítélkezett. Az ügy érdekessége, hogy a házigazda ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás, hiszen a lakásban 59 gramm marihuánát találtak a rendőrök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!