Hírek

2005.05.03. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Budaörs Kutyapiszok
Hatásosnak bizonyultak a kutya-kukák. Az önkormányzat további gyűjtőket helyez el a városban. Erre a célra ötmillió forintot fordítanak. (vs)

Diósd Közéleti klub
Ma délután hat órakor az Együtt Diósdért közéleti fórumot rendez a közösségi házban. A beszélgetésen a környezetvédelem, a pollenek elleni küzdelem lesz a téma. Vitaindítót dr. Varga Dániel háziorvos és Fekete Ferenc környezetvédelmi szakmérnök tart. (vs)

Dunaharaszti Veszélyes hulladék
A település két pontján, a Némedi út–Andrássy út  kereszteződésénél, illetve a Sport-sziget területén lehet leadni május 7-én 13 és 17 óra között a veszélyes hulladékot. Fáradt olajat, akkumulátort, vegyszereket, a lejárt szavatossági idejű gyógyszereket mind a két helyszínen átveszik. A már használhatatlan gumiabroncsok leadására csak a Sport-szigeten van lehetőség. (vs)

Érd Rendőrségi épület
A Szepes Gyula Művelődési Központban ma délelőtt nyitja meg azt a kiállítást Döcsakovszky Béla polgármester, amely az érdi rendőrkapitányság új épületének terveit mutatja be. Május 10-ig ismerkedhetnek az új épülettel a város polgárai. (vs)

Gödöllő Iskola- és óvodaépítés
Egy helyen, a Batthyány Lajos út 34. számú önkormányzati ingatlanon kívánja megvalósítani a képviselő-testület a Damjanich iskola bővítését és átépítését. Ugyanitt épül fel az óvodaépület is. Az önkormányzat 170 millió forint öszszeget biztosít a 15 százalékos önrészre, és a címzett állami támogatás elnyerésének reményében pályázik. (vs)

Telki Óvodai beíratás
Egy kiscsoport indul az óvodában. Jelentkezni május 6-ig lehet, mindennap 8–10 óráig, illetve ma 15–17 óra között is. A beiratkozáshoz szükséges: bejelentett telki lakcím és a gyermek születési anyakönyvi kivonata. A szülőket lehetőség szerint gyermekükkel együtt várja az óvoda. (vs)

Veresegyház Faültetés
Az önkormányzat fatelepítési pályázatot hirdetett. A vissza nem térítendő támogatást facsemeték vásárlására, és a telepítési munkákhoz kapcsolódó szállítási költségek fedezésére lehet felhasználni. Jelentkezni május 20-ig lehet. (vs)

Visegrád Városközpont
A tavaly októberben kiírt ötletpályázatra beérkezett 24 pályamű közül a zsűri szakavatott és laikus tagjai ugyanazokat a terveket ítélték legjobbnak. A nyertes pályázatok alapján készült szabályozási tervet május 17-ig a lakosság is megtekintheti a polgármesteri hivatalban. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!