Hírek

2005.05.04. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyula GYÓGYSZERÉSZEK
A 40. Rozsnyay Mátyás emlékverseny rendezési jogát idén a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Békés Megyei Szervezete nyerte el. Az előadóversenyt 2005. május 12– 14-én Gyulán tartják. A cél, hogy a fiatal gyógyszerészekben felkeltsék a kutatómunka iránti érdeklődést. (cs)

Győr FELÜLJÁRÓ
Győrött nem csupán aluljáró, felüljáró is épül. A töltésépítés a 81-es főúton már megkezdődött. (szpa)

Gyöngyös DIÁKOK
A Károly Róbert Főiskola Tudományos Diákköri Tanácsa 2005. május 4-én rendezi meg a hagyományos, diákoknak szóló konferenciáját. A főiskola tudományos programjába a hallgatókat is szívesen bevonják a kutatást végző tanszékek. (szpa)

Zalaegerszeg IDŐSEK OTTHONA
Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy értékesítik a volt József Attila Iskola épületeit és területét 190 millió forintért. A vevő vállalta: egy év alatt 100 férőhelyes idősek otthonát épít fel ott. (szpa)

Székesfehérvár CSOMAGOLÓIPAR
A csomagolóipari termékek gyártásával foglalkozó Karsai Holding Rt. 3500 négyzetméteres gyártócsarnokot létesít Szentegyházán. (szpa)

Kecskemét VÖRÖSKERESZT
A megyeszékhelyen járt Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke. Ő nyitotta meg az S. O. S. Gyermekfaluban a megyei ifjúsági elsősegélynyújtó versenyt. (szpa)

Tatabánya FAÜLTETÉS
Szorgos kezek dolgoztak a Jókai Mór Általános Iskolában és a mellette lévő óvodában. 250 cserjét és 20 nemes fát, gyertyánt, hársot, juhart ültettek el a két intézmény udvarán. (szpa)

Veszprém BIZTONSÁG
Tovább növekszik az autóipari biztonsági elemek felhasználása. Ennek megfelelően folyamatosan nő a Continental Teves veszprémi gyárának eredményessége is. A vevők az előre tervezetthez képest nagyobb megrendeléssel éltek 2004-re. (szpa)

Szolnok AGRÁR
„Sok mindenre gondoltunk, de erre azért mégsem!” – jegyezte meg keserű iróniával dr. Tajthy József, a Jászapáti 2000. Mezőgazdasági Rt. elnök-vezérigazgatója, a IX. Jászsági Gazdanapok főszervezője. Ezzel a magyar agrárium első, Európai Unióban töltött évére tekintett vissza. (szpa)

Miskolc CSERE
Dr. Bánhegyesi Sándornak, az Adó és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóság vezetőjének közszolgálati jogviszonya megszűnt. Az Igazgatóság vezetésével dr. Nagy Lászlót, a korábbi ellenőrzési igazgatóhelyettest bízták meg. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!