Hírek

2005.05.06. 00:00

Jövőre végre elkészül a hulladéklerakó

A napokban zárul le az Észak-kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladéklerakó építésére kiírt pályázat. A Nógrád-marcalon és Ökörtelekvölgyön megvalósuló beruházás 106 település összesen több mint 300 ezer lakóját érinti.

Nagy V. Zs.

A közbeszerzést meghirdető Kerepes polgármestere, Bók Károly szerint a hosszú távú cél az, hogy a lerakóba a beérkező hulladék mindössze 30-35 százaléka kerüljön. A többit az EU-s elvárásoknak megfelelően újrahasznosítanák.

– Az északkeleti lerakó építését számos település lakói népszavazáson megvétózták tavaly és tavalyelőtt. A jelenlegi tervek ellen a helyi civil szervezetek nem emeltek kifogást, mivel azok már működő bányák korszerűsítését, továbbfejlesztését jelentik, nem zöldmezős beruházások – mondta Bók Károly. Várhatóan jövő év végéig elkészülnek a berendezések: a két korszerű hulladéklerakó, az átrakóállomás, a válogatóegységek, a kilenc hulladékgyűjtő udvar és a 480 darab szelektív hulladékgyűjtő sziget. Az EU-előírásoknak megfelelően a munkákat legkésőbb 2008-ig kell befejezni.

Bók Károly

1948. november 4-én született Pomázon

Az Államigazgatási Főiskolán szerzett diplomát

1990-ben, majd 1998-ban képviselő

2001-ben polgármesternek választják meg

Nős, három gyermeke: két lánya és egy fia van

Az Államigazgatási Főiskolán szerzett diplomát

1990-ben, majd 1998-ban képviselő

2001-ben polgármesternek választják meg

Nős, három gyermeke: két lánya és egy fia van -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!