Hírek

2005.05.04. 00:00

Jó irányba mozdul a gyermekek étkezése

balaton balázs

Az oktatási intézmények büféiről tanácskoztak tegnap az illetékesek. A száraz meghívó alapján senki nem ment volna el az eseményre. Azonban belegondoltunk: mit is jelent ez valójában. A gyerekek mit vehetnek ma a büfékben? Csipszet, kólát, csokoládét, hamburgert és hotdogot. Tiszta Amerika!
Ezt szeretnék megváltoztatni a szakemberek. Természetesen szülői összefogással, hiszen anélkül ez nem megy. Ne egyen a gyerek a szünetben egészségtelen ételeket, ne igyon olyat, ami a fogát rontja. Az összefogás követendő, nem csak az iskolákban. A színházakban, a mozikban és a szórakozóhelyeken ugyanis ugyanazt vehetjük, amit az iskolai büfékben. Változatosabbá kellene tenni az étrendet.
Ez Angliában már bejött. Jamie Oliver tévészakács elérte: törvénymódosítást vezetnek be az iskolai étkeztetés megújítására. Nem esnek át a ló másik oldalára, nem biokonyhát vezetnek be, biotejjel. Kiirtják azokat az ételeket a fiatalok asztaláról, amelyekről már ma tudni lehet, hogy mellékhatásuk van.
Még annyi: ehhez ott a kormány adja a pénzt. Mi még messze vagyunk a ködös Albiontól. De legalább elindultunk az úton!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!