Hírek

2005.05.11. 00:00

Játszótér nyolcezer négyzetméteren

Kiss Gergely

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Készül a margitszigeti játszótér
[/caption]Igazi játszóparadicsom épül a gyerekek számára a Margitszigeten. A Hajós Alfréd Uszoda déli szomszédságában gőzerővel folyik a nagyjátszótér felújítása. A hetvenes években létrehozott park játszószereiből már semmit sem találni, az elöregedett csővázas mászókákat és hintákat elszállították. Felszedték a járda- és térburkolatokat,valamint elbontották a sportpálya körüli kerítést.

– A nyolcezer négyzetméteres területet korcsoportok szerint osztjuk fel – mondta lapunknak Kocsis László, a kivitelezésért felelős Főkert Rt. vezérigazgatója. – Ezeken összesen harminc darab új játékot helyezünk el. A legkisebbek számára egy nagyméretű homokozót alakítanak ki, ami mellett lesz egy mászóváregyüttes is. A 6–12 éves gyerekek a dombtetőt vehetik majd birtokba. Itt az ügyességet fejlesztő és a változatos mozgást lehetővé tevő játékokat állítják fel. A parti sétány melletti területet a nagyobbaknak különítik el. Ide különböző kihívásokat kínáló szerkezetek kerülnek.

A talaj mindhárom területen eséscsillapító burkolatot kap. Ezek a korcsoportos felosztás szerint különböző színűek lesznek. Megújul a négyszázötven négyzetméteres sportpálya is. A korszerű gumiszőnyeg mellett itt egy védőkerítést is kiépítenek. A játszószerek mindenben megfelelnek az uniós szabvány követelményeinek. A beruházás teljes költsége száznegyvenmillió forint. A park kialakítását a Főkert Tervezési Stúdió Kft. készítette. Az elhúzódó téli időjárás miatt késéssel indultak az idei munkálatok. A 2005. június 30-ai határidőt előreláthatólag így is tartani tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!