Hírek

2005.05.02. 00:00

Három nap alatt három gyújtogatás

Zsidai P.

Három napon belül három járművet gyújtottak fel a fővárosban. Az első egy Volkswagen mikrobusz volt, amely a XVIII. kerületi Keve utcában lett a lángok martaléka csütörtök hajnalban. A tűz nagyságát jelzi, hogy a lángok átterjedtek egy családi ház homlokzatára, amely előtt a mikrobusz parkolt. A sértett egy vállalkozó volt.

Vasárnap hajnali háromnegyed egykor a XVII. kerületben, a Vadkacsa utcában gyújtottak fel ismeretlenek két személygépkocsit, egy Suzukit és egy Mitsubishit. Mindkettőnek ugyanaz a tulajdonosa, egy ötvenéves férfi. Először a Suzuki fogott lángot, amelyre gyúlékony anyagot dobtak. A tűz gyorsan átterjedt a Mitsubishire, amelyet a sértettnek sikerült eloltania. Egyik gyújtogatás során sem történt személyi sérülés. Hogy van-e összefüggés a tűzesetek között, azt a rendőrség még nem tudta megmondani.

Pillanatnyilag azt vizsgálják, milyen anyagot használtak az elkövetők. Dr. Unger Pál őrnagy lapunk kérdésére elmondta, a sértetteket már kihallgatták. Azt is közölte, a nyomozás természetesen ki fog terjedni a személyes kapcsolatok vizsgálatára.

A Keve utcai gyújtogatás egy rendőrnek köszönhetően nem végződött halállal. A lángoló mikrobusz elzárta a ház bejáratát, amelyet nem tudott elhagyni egy huszonkét éves rokkant fiatalember. Az életét Oláh Péter őrmesternek köszönheti, aki berohant érte és kihozta a lángoló házból. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!