Hírek

2005.05.28. 00:00

Három a Schalke-futballigazság?

„Csak nem érhet bennünket olyan szégyen, hogy egy ilyen csapat, mint a Schalke, egy szezonban háromszor legyőzzön bennünket… Hazahozzuk a kupát, ezt megígérem!” – harsogta a müncheni Marienplatz mikrofonjába Uli Hoeness, a bajnoki címét ünneplő Bayern menedzsere.

Árvay Sándor

– Köszönjük, Uli, ennél jobb motiváció nem is kell a játékosaimnak – kontrázott a bajorföldről érkezett, nem éppen barátságos kommentár hallatán Rudi Assauer, a gelsenkircheniek menedzsere. – Ez a pökhendi, lekezelő megjegyzés feltüzelte a Schalkét, s biztos vagyok benne, hazahozzuk a kupát! A Bayern elleni bajnokikon a kétszeri 1-0 is hatalmas öröm volt, de a harmadik lenne az igazi csapás, a nagy elégtétel. Ez megkoronázná korábbi győzelmeinket!

Az elöljárók szócsatája után szombaton este háromnegyed kilenctől a berlini Olympiai stadionban (itthon élőben a Sport 2, felvételről 23.15-től a Sport1 tévé közvetíti) a német kupadöntőben is egymásnak feszül a bajnok Bayern és az ezüstérmes Schalke. S hiába nyerte a két csapat mindkét bajnoki összecsapását a gelsenkircheni kékek társulata, a bajor játékosok igencsak bizakodóan várják a szezont záró kupafinálét. – Előnyösebb helyzetben vagyunk, bajnokként nincs vesztenivalónk, az örök második Schalke viszont üres kézzel érkezik – vélekedik Michael Ballack.

Felix Magath, a müncheniek edzője nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy annak idején két pontrúgást követő helyzetből kétszer is három ponthoz jutott ellenük az ezüstérmes. – Még egyszer nem lehet ekkora szerencséjük... – zárta rövidre a kupafináléval kapcsolatos latolgatást a bajorok trénere. – Nem dumálni, hanem játszani kell! – ezt a Schalke gólgyártója, Gerald Asamoah mondta, aki vélhetően utoljára játszik egy csapatban a Gelsenkirchenből távozni kívánó brazil Ailtonnal. A brazil csatár nehezen viseli, ha lecserélik, ráadásul az új szezonra vetélytársai is érkezhetnek, ami néha kispados szereplését is előrevetíti.

A BL-szereplő Schalke az esetleges mostani sikerrel ötödször lehetne a DFB Pokal nyertese, a Bayern a tizenkettedik kupagyőzelemért harcol, s ez lenne az ötödik, mikor a bajnoki cím mellé megszerezhetné a trófeát. Ralf Rangnick (Rakéta Ralf), a Schalke edzője a 15. helyről repítette az élre a kékeket, s bár az arany végül csak álom maradt, a második hely is hozta a vágyott Bajnokok Ligája-szereplést. – A statisztikák azt mutatják, hogy a kupában kétszer annyi gól esik, mint a bajnoki meccseken. Ebből az következik, hogy kettő-nullra nyerünk a Bayern ellen.

Lucio trófeákat gyűjt

A Leverkusenből tavaly nyáron12 millió euróért vásárolt brazil játékos biztos pontja volt a müncheniek védelmének az egész szezonban. Nyert már világbajnoki aranyat, játszott BL-finálét leverkuseni színekben, immár német bajnoki arany tulajdonosai is. – Amikor Dél-Amerikából Európába jöttem játszani, az volt a vágyam, hogy minél több trófeát begyűjtsek. Most itt a lehetőség, hogy néhány héten belül duplázzak. Megcsináljuk!

Ferreira da Silva, Lucio

Született: 1978. 05. 08.

Eddigi klubjai: Planaltina, Clube Regatas Guara, Internacional Porto Alegre (mind brazil), Bayer Leverku-sen, Bayern München (szerződése 2007-ig szól)

Értéke: 16 millió euró

Bundesliga: 124/18 gól

Válogatott: 38/0, világbajnok (2002)

Eddigi klubjai: Planaltina, Clube Regatas Guara, Internacional Porto Alegre (mind brazil), Bayer Leverku-sen, Bayern München (szerződése 2007-ig szól)

Értéke: 16 millió euró

Bundesliga: 124/18 gól

Válogatott: 38/0, világbajnok (2002) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!