Hírek

2005.05.24. 06:07

Halott a mészárlás vádlottja

Szemán L.

Luxus Mercedes terepjárójával karambolozott Sz. Árpád (27),
a dunaszerdahelyi mészárlás egyik vádlottja a szlovákiai Mihályfa és Nagyabony között. A Dunaszerdahely melletti települések között a rendőrség szerint szombat hajnalban Sz. Árpád valószínűleg gyorsan hajtott, és felborult az autójával. A Mercedes harminc métert repülve a tetején landolt egy szántóföldön. A Paprika becenevű vezető, egy 32 éves férfi és egy 22 éves női utas nem volt bekötve. Mindhárman kirepültek a szélvédőn. Paprika a kórházban elhunyt. Utasai életveszélyesen megsérültek. A Mercedest mindenesetre igazságügyi szakértők vizsgálják, hiszen a rendőrök szerint akár merénylet is elképzelhető.
Paprika ötéves vizsgálati fogság után tavaly szeptemberben szabadult a hírhedt liptóvári várbörtönből. Lejárt a törvényben megengedett fogvatartási ideje. Egyik vádlottja volt az 1999 márciusi du-naszerdahelyi mészárlás ügyében indult pernek. A vád szerint hat éve a Fontana bárban két, azóta is ismeretlen orosz vagy ukrán bérgyilkos 116 géppisztolylövéssel kivégezte Pápay Tibort és bandájának kilenc tagját;
a vérengzés közben Sz. Árpád a földszinten sakkban tartotta a többi vendéget. A mészárlás állítólagos szervezői, a dunaszerdahelyi R. fivérek még rács mögött vannak, ám június 23-án, illetve augusztus 10-én várhatóan ők is szabadulnak. A perben még mindig nincs ítélet. A szlovák rendőrök szerint a merényletre megbízást adó Sátor Lajost immár hat éve nem találják. Egy időben feltehetőleg nálunk bujkált.
A dunaszerdahelyi mészárlást követően fellángoltak a bandaháborúk. Eddig legalább kétszáz embert gyilkoltak meg az ellenérdekelt felek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!