Hírek

2005.05.25. 00:00

Gyorsan leszokhatunk a drága dohányzásról

Már az egészségbiztosítási pénztárak is felfigyeltek az Empátia Biomed Gyógycentrum biorezonanciás készülékére, amellyel igen jó hatásfokkal leszokhatnak a dohányosok káros szenvedélyükről.

Bán K.

Molnár György igazgató-főorvos két éve kezdte el a gyógymód alkalmazását, s eddig a hozzájuk forduló páciensek 90 százalékánál sikerrel járt, csaknem négyezren már eldobták a cigarettát. Az államnak évente 260 milliárd forint bevétele van a dohánytermékek jövedéki adójából, a veszteség viszont ennek az ötszöröse-hatszorosa – állítja Molnár doktor közgazdászok kutatásaira alapozva. A dohányzással összefüggésben kialakuló betegségek felgyorsulása a társadalombiztosítás kiadásában évente 1200-1500 milliárdnyi kárt okoz. Ebben nemcsak a szűrések, a kórházi kezelések költségei, hanem a táppénzes veszteségek, sőt a tűzkárok is megjelennek. A tüdőrákosok 93 százaléka dohányzik, s tüdőembóliában is világelső Magyarország. Az egy hónapos kezelés 25 ezer forintba kerül a gyógycentrumban. Ugyanitt a tumoros betegek 2004-től térítésmentesen kapnak ellátást. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!