Hírek

2005.05.24. 00:00

Gera nem akarja elhagyni a WBA-t

Gera Zoltán nem hagyja el a West Bromwich Albiont. A magyar középpályást több angol klubbal is szóba hozták, de ő cáfolta a híreszteléseket. A Premier League álomcsapatába bekerült magyar középpályás szerény maradt, igazából azt is túlzásnak tartja, hogy a liga legjobbjai között emlegetik.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="179"] Gera világsztárok közé került
[/caption]– Ettől nagyobb elismerést nem kaphatott volna, minthogy az egyik internetes honlapon beválogatták az angol élvonal álomcsapatába. Hogy fogadta a hírt?
– Az egyik barátom SMS-ben küldte el az év csapatát, amikor megláttam a nevem, azt hittem szórakozik velem – vallotta be Gera Zoltán, a West Bromwich Albion játékosa. – Nagyon örülök neki, de azon a poszton több olyan játékos játszik a ligában, akik jobban megérdemelték volna. Nem illek ebbe a társaságba.
– Pedig az edzője, a csapattársai és az angol média is elismerte a teljesítményét. A WBA védője, Ronnie Wallwork szerint például egy szezon alatt a klub legendájává vált.
– Közel nem mutattam annyit, mint amennyi valójában bennem van. Ettől sokkal többet tudok. Sokszor csalódottan hagytam el a játékteret, néhány vereség után úgy éreztem, nem sikerült bizonyítanom. A Manchester United vagy az Arsenal ellen azt gondoltam, hol vagyok én a rivális csapat sztárjaihoz képest? Sűrűn rádöbbentettek, hogy ez édeskevés.
– Szerény maradt, holott több emlékezetes alakítást nyújtott Európa egyik elitligájában. Egy évvel ezelőtt gondolta volna, hogy ilyen gyorsan beilleszkedik?
– Úgy indultam neki, hogy ez lesz életem nagy lehetősége. Éppen ezért nem volt honvágyam, nem szomorkodtam az egyedüllét miatt, hiszen tudtam, mit akarok. Az első hét után az akkori edző, Gary Megson leült velem beszélgetni, elmondta, ne ijedjek meg, ha nem játszom, ez nem azt jelenti, hogy haragszanak rám. Nyugodjak meg, igyekezzek felvenni a ritmust. Szerencsém volt, mert gyorsan sikerült. Amikor először jelölt a kezdőcsapatba, azonnal gólt szereztem, a szurkolók meg a nevemet skandálták. A meccset követő edzésen éreztem, hogy változott a megítélésem. A társaim elfogadtak, más szemmel néztek rám. A West Bromwich Albion nagyon sokat tett értem. Nem tudták ki vagyok, mégis kedvesen fogadtak. Nagyon jól esett, amikor az elnök úr megdicsért, egy idegen országban rengeteget számít, ha elismerik az embert.

[caption id="" align="alignleft" width="291"] A West Bromwich Albion játékosa, Gera Zoltán (balra) az angol liga valamennyi klasszisával szembekerült, a képen az Arsenal francia légiósával, Patrick Vieirával küzd a labdáért
[/caption]– Ahogy hallom, nehezen engednék el, ugyanakkor egyre többször lehet olvasni az esetleges klubváltásáról. Szóba hozták a Tottenhammel, Aston Villával és a Liverpoollal is. Keresték már hivatalosan?
– Csak mosolygok ezeken a híreken. Hivatalosan még senki sem keresett meg. Egyébként is, azonnal megbüntetnének, ha a klub engedélye nélkül tárgyalnék. Tudtommal a WBA-nál sem érdeklődött még senki. Jól érzem magam a klubnál, nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. A csapattársak kérdezősködnek, van aki azt mondja, szeretné, ha maradnék, akad olyan is, aki szerint biztos távozni fogok. Nem szeretem a pletykákat.
– Ezek a hírek nem tűntek pletykáknak, hiszen menedzsere, Vladan Filipovics konkrét klubnevekről beszélt.
– Vladan Filipovics csak addig segített, amíg a WBA-hoz szerződtem. Megállapodásunk a klubváltást követően lejárt. Amióta Angliában játszom, nincs menedzserem.
– A WBA edzője, Bryan Robson 20 millió fontot kérne önért. Mit szólt az összeghez?
– Szerintem Robson azért mondott ekkora összeget, mert tudja, ennyit senki sem fizetne. A Ferencváros egy évvel ezelőtt 1,5 millió fontot kapott értem, most biztosan nem érek 20 millió fontot. Fogalmam sincs az értékemről, egyébként sem nekem kell ezt megbecsülnöm.

– Nyolc évvel ezelőtt, 1997-ben Harkányról igazolt Pécsre, míg jelenleg a WBA ünnepelt sztárja. Mit gondol, mennyit változott azóta?
– Nem változtam semmit. Tudom, honnan indultam, tudom, min mentem keresztül. Sűrűn eszembe jutnak a harkányi évek, szerintem ugyanaz a srác maradtam. Nincs semmi okom arra, hogy elszálljak magamtól. Csak azért, mert Angliában játszom miért lennék más?
– Hogy van a kézfeje? Játszhat a magyar válogatott következő két mérkőzésén?
– Fáj még, de nem lesz akadálya a játékomnak, szépen javul a kézfejem. Szerepelhetek a franciák elleni barátságos mérkőzésen és az izlandi világbajnoki selejtezőn is.

David Beckham, Ronaldinho és Roberto Carlos illusztris társaságába került

Gera Zoltán a Pepsivel kötött reklámszerződésnek köszönhetően olyan klasszisok társaságába került, mint David Beckham, Roberto Carlos vagy Ronaldinho. – Magyarországon Gera Zoltán az első, akivel öszszekötjük cégünk futballstratégiáját – mondta Reisz Anna, a Pepsi marketingigazgatója.

– Pályafutása tökéletesen fedi a „Merj többet!” szlogenünket, hiszen kitartásával, odaadó munkájával a legjobbak közé emelkedett. – A szerződés anyagi részleteit nem árulták el a felek, de annyi bizonyos, Gera hamarosan szerepelni fog az üdítőital-gyártó cég hazai hirdetésein. A játékos átvett egy 11-es számú Pepsi-mezt is.

Névjegy

Született: 1979. április 22.

Posztja: középpályás

Klubjai: Harkány, Pécs, Ferencváros, West Bromwich Albion

Válogatottság: 28 mérkőzés/7 gól

a liga legjobbjai között emlegetik. Szabó Tamás David Beckham, Ronaldinho és Roberto Carlos illusztris társaságába került Gera Zoltán a Pepsivel kötött reklámszerződésnek köszönhetően olyan klasszisok társaságába került, mint David Beckham, Roberto Carlos vagy Ronaldinho. – Magyarországon Gera Zoltán az első, akivel öszszekötjük cégünk futballstratégiáját – mondta Reisz Anna, a Pepsi marketingigazgatója.

– Pályafutása tökéletesen fedi a „Merj többet!” szlogenünket, hiszen kitartásával, odaadó munkájával a legjobbak közé emelkedett. – A szerződés anyagi részleteit nem árulták el a felek, de annyi bizonyos, Gera hamarosan szerepelni fog az üdítőital-gyártó cég hazai hirdetésein. A játékos átvett egy 11-es számú Pepsi-mezt is. Névjegy Született: 1979. április 22.

Posztja: középpályás

Klubjai: Harkány, Pécs, Ferencváros, West Bromwich Albion

Válogatottság: 28 mérkőzés/7 gól A West Bromwich Albion játékosa, Gera Zoltán (balra) az angol liga valamennyi klasszisával szembekerült, a képen az Arsenal francia légiósával, Patrick Vieirával küzd a labdáért Gera világsztárok közé került -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!