Hírek

2005.05.02. 06:41

Eva Green évakosztümben

T. Sz

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Orlando Bloom (Balián) és Eva Green (Szibilla) a Mennyei királyság című film egyik csábítási jelenetében
[/caption]A magyar nézők is meggyőződhettek róla, hogy a fiatal francia–svéd színésznőről, Eva Greenről (24) szóló hírek nem légből kapottak. Eva valóban „szemtelenül gyönyörű”. E kifejezés Bernardo Bertolucci szájából hangzott el, aki nyílt hódolója a színésznőnek. Eva az olasz rendező Álmodozók című legutóbbi filmjében mutatkozott be a nagyvilágnak. De nem akármilyen alakítással. A film az 1968-as párizsi diáklázadás kellős közepébe repíti vissza a nézőt. Azokba az utolsó pillanatokba, amikor a lázadás szónak még volt értelme Európában. Eva egy különc ikerpár egyik tagját, Isabelle-t játssza.

Bertolucciról közismert, hogy szereti zavarba hozni nézőit. Az Álmodozókban sem fukarkodott erotikus jelenetekkel. Nevéhez hűen Eva is többször évakosztümre vetkőzik. Lett is botrány Amerikában. Sőt, egyes jeleneteket kivágtak a filmből. Eva eképpen kommentálta az ügyet: – Felfoghatatlan számomra, hogy az amerikaiakat miért háborítja fel a meztelen emberi test látványa. Az erőszakfilmek teljesen elfogadottak, de egy meztelen popsi halálos riadalmat kelt.

A múlt héten mutatták be idehaza Jean-Paul Salomé új moziját, az Arsene Lupint. A 19. századi úri tolvajról szóló kalandfilmben Eva másodszor bizonyítja be, hogy a francia kritikusok joggal magasztalják. Nem kisebb színésznő, mint Isabelle Adjani újramegtestesülését látják Evában. Nemcsak arcuk hasonlósága, hanem a mindkettejüket jellemző művészi elszántság miatt is.

A csütörtöktől látható Mennyei királyság című új Ridley Scott-mozi Eva harmadik nagy bemutatkozása. Szibillát alakítja, a Jeruzsálemi Keresztény Királyság uralkodójának lányát. Teljes szépségében tündököl ismét. Jeruzsálem hős védőjét, az Orlando Bloom megformálta Baliánt egykettőre elvarázsolja. Akkor azonban kissé csalódnia kell, amikor a gáncs nélküli lovag nem veszi feleségül, hogy király és királyné legyenek. Ez ugyanis csak orvgyilkosság árán történhetne meg. Szibilla királynő nem érti, hogy a nagy jóért miért nem követhető el egy kis rossz.

Eva már javában dolgozik egy új francia film, a Szeretlek, Párizs forgatásán. De úgy hírlik, nem csak a színészet, a zeneszerzés is érdekli. Régóta dédelgetett álma, hogy filmzenéket komponáljon.

Édesanyja francia színésznő, Marlene Jobert.

Édesapja svéd fogorvos, Walter Green.

Filmjei: Mennyei királyság (2005), Arsene Lupin (2004), Álmodozók (2003) Orlando Bloom (Balián) és Eva Green (Szibilla) a Mennyei királyság című film egyik csábítási jelenetében -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!