Hírek

2005.05.03. 06:48

Erdei címegyesítést remél

A német ZDF televíziótól függ, hogy Erdei „Madár” Zsolt, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka mikor és hol vívja meg következő címvédő meccsét a francia Mehdi Sahnoune ellen.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="117"] Madár messzire repül álmaiban: Tiozzo ellen Budapesten bokszolna
[/caption]A német közszolgálati csatornánál még mindig nem tudják, eléggé ismert-e Németországban Madár ahhoz, hogy az Universum július 2-i gáláján a főmérkőzésen bokszoljon. Amennyiben a ZDF illetékesei úgy látják, a magyar ökölvívó még nem eladható a szombat esti műsorsávban, akkor Erdeit június 18-án, Horvátországban küldi szorítóba a német istálló. A pulai rendezvényen Madár klubtársa, a szintén félnehézsúlyú Stipe Drews szerepel majd a főmeccsen.

– Valamivel kedvezőbb lenne, ha július elején mérkőznék, mert több időm maradna a felkészülésre – nyilatkozta a WBO bajnoka. – Most az alapozásnál tartok, sokat futok és erősítek, a kesztyűs edzéseket majd egy hónnappal a mérkőzés előtt kell elkezdenem.

Dámosy Zsolt menedzser szerint most már egészen biztosra vehető, hogy Erdeinek legközelebb Sahnoune-nal kell megküzdenie, s ha legyőzi kihívóját, akkor jöhet a WBO bajnoka, a legendás Dariusz Michalczewskit legyőző francia Fabrice Tiozzo elleni címegyesítő találkozó.

– Nagy álmom a címegyesítés, az pedig igazán csodálatos lenne, ha Budapesten, a Papp László Arénában lenne rá lehetőségem. Persze, ne tekintsünk enynyire előre, most a Sahnoune elleni mérkőzés a legfontosabb – mondta Madár, aki tegnap este visszautazott Németországba, s ott folytatja a felkészülést.

A kitűnő mérlegű (31 győzelem, 1 vereség) Sahnoune éppen a múlt hét végén biztosította be magának az Erdei elleni címmérkőzést, hiszen a Marseille-ben rendezett gálán az ötödik menetben technikai K. O.-val legyőzte a kongói Muhadi Mandát. A francia öklöző egyetlen kudarca egyébként az olasz Silvio Brancnak köszönhető, aki 2003 októberében győzte le.

Szárnyal és száguld

Az Universum tájékoztatóján bejelentették, hogy Erdei a jövőben Mazda autóval közlekedik, miután erről együttműködési szerződést kötött tegnap. A hét végén Madár már kipróbálhatott egy RX-8 típusú versenyautót, amely annyira elnyerte a tetszését, hogy azon is elgondolkodott, esetleg megszerzi a versenyzéshez szükséges licencet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!