Hírek

2005.05.05. 00:00

Egymilliós bírságot kapott a BKV

Egymillió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a BKV Rt.-t, mert törvénytelenül kért hitelfelvételi ajánlatot. A Reggel korábban megírta, a BKV rendkívüli sürgősséggel 4,1 milliárd forintos hitelt készült felvenni a Magyar Külkereskedelmi Banktól. Indoklásában arra hivatkozott, hogy a pénz nélkül az alapszolgáltatást nem tudja finanszírozni.

Zsidai P.

A KD határozatában megállapította, a BKV öt pontban sértette meg a közbeszerzési törvényt. Felhívásában nem határozta meg az elbírálás szempontjait, ponthatárait és a kiszámítás módszerét. A BKV a felkért négy banktól nem kért igazolást arról, hogy nem vonatkozik-e rájuk valamely kizáró ok. Továbbá a közlekedési cég a kiírásban nem közölte, mi alapján minősíti alkalmasnak vagy alkalmatlannak a jelentkezőt. A KD felhívja a BKV figyelmét arra, hogy tárgyalásos eljárás során nem tekinthet el az alkalmasság követelményeinek felsorolásától. A sorozatos törvénysértésekről és mulasztásokról a KD kijelentette, hogy azokat nem indokolhatja a rendkívüli sürgősség sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!