Hírek

2005.05.20. 00:00

Egy üzletet bezártak a fogyasztóvédők

Súlyos hiányosságok miatt egy üzletet bezártak a kenyérféleségek kereskedelmét ellenőrző átfogó vizsgálat nyomán. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség hét megyében járt végig 226 különféle méretű üzletet. A kereskedések 64 százalékában találtak hiányosságot. A kiszabott 123 szabálysértési bírság végöszege még nem ismert. Közel 650 ezer forint értékű termék forgalmazását tiltották meg vagy kötötték feltételhez.

B. M.

Sok probléma van változatlanul az árak feltüntetésével, azok összehasonlíthatóságának hiányosságaival. Gyakori a nem szabályszerű tárolás és a fogyaszthatósági idő sem derül ki sok esetben. A címkézést a boltok ötödében kifogásolták az ellenőrök. A hagyományos fehér kenyér már csak a forgalom 46 százalékát teszi ki. Az árak nagy szórást mutatnak: félbarna kenyeret 164 és 210 forint között találtak, fehér kenyeret 149 és 196 között. Zsemlét 6–25, kiflit 4–22 forint közötti áron vásároltak az ellenőrök. A vevők kárára alig öt ízben tévedtek az eladók. Kétszer a vevők jártak jól a hibával. A nyugtaadás is kedvező képet mutat: csak két alkalommal maradt el a számla átadása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!