Hírek

2005.05.20. 06:38

Egy év alatt húszmillió eurós haszon

A kameruni csodacsatár, Samuel Eto’o tavaly 25 millió euróért (6 milliárd 250 millió forintért) érkezett Mallorcából a Barcelonához. A katalán klub most 45 milliót kasszírozhat, ha továbbadja őt a Chelsea csapatának.

Árvay Sándor

A 24 éves afrikai támadó már eddig is mindenképpen megszolgálta vételárát, hiszen a bajnoki sikerek legfőbb kovácsa volt a szezonban jegyzett 24 találatával. Az angol sztárcsapattól érkezett vételi ajánlat azonban mindenképpen gondolkodóba ejtheti az újdonsült spanyol aranyérmes gárda vezetőit. Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa a Sun napilap értesülése szerint megüzente: 45 millió eurót hajlandó fizetni a gólerős csatárért, kinek évi keresete 9 millió euró lenne a Bajnokok Ligája elődöntőjében elvérzett, ám jövőre mindenképpen a trónra kívánkozó londoni kékeknél.

Ilyen ajánlatot nehéz elutasítani. Úgy tűnik, nem is teszik… Jose Maria Mesalles, a futballista ügyvédje már fel is vette a kapcsolatot az angol egyesület vezetőivel. A jelenlegi állás szerint a Barca 36 milliót és két játékost kérne a londoniaktól Eto’o átengedéséért. Akárhogy is nézzük, hatalmas anyagi haszonnal járna a spanyoloknak a csereügylet. Ami pedig a szakmai kérdéseket illeti: a Chelsea-keretből „szemezgetni” semmiképp sem rossz dolog, ráadásul az is lehet, hogy sztár helyett sztárt kapnak cserébe. Az angolok ugyanis elégedetlenek az afrikai kontinensen az Év játékosának választott Didier Drogba eddigi teljesítményével (noha az elefántcsontparti támadó szinte egymaga törte derékba a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a német Bayern München továbbjutásai álmait), így lehetséges, hogy ő lesz Eto’o utódja a katalánoknál.

Sokba kerül a „barom”

A Real Madridot gyalázó szót hatszor üvöltötte a barcelonai stadion mikrofonjába a bajnoki címet százezer néző előtt ünneplő Eto’o. A vetélytársnak címzett „bastard” sokba kerülhet az illetlen focistának. Hiába a két nappal későbbi elnézéskérés, s a fővárosiak megbocsátása, a spanyol liga Fair Play bizottsága („Manos Limpias”, Tiszta kezek) a szövetségnél és a sportminisztériumnál feljelentette a kameruni játékost, s megbüntetését szorgalmazza. Eto’o haragját az vált-hatta ki, hogy a Real annak idején nem tartott rá igényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!