Hírek

2005.05.25. 00:00

Disznókő kapta meg az Év pincészete díjat

A magyar borászatban mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben megalapította az „Év Pincészete” kitüntető címet. A 2005. évi díjat – amelyet május 28-án a Tokaji Borfesztiválon adnak át – a tokaji Disznókő Szőlőbirtok nyerte el.

B. K.

A neves birtok Tokaj-Hegyalja legnagyobb egybefüggő szőlőterületén, az egyik legkiválóbb fekvésben, a mezőzombori Disznókő-dűlőben és annak közvetlen környezetében készíti borait. A történelmi dűlőket 1992-ben élesztette újjá a birtok jelenlegi tulajdonosa. A Disznókő a nagy tokaji tradíciókra építve a tokaji borkészítés új, 21. századi iskoláját, stílusvonalát teremtette meg: olyan tokaji bor készítését, ami termőhelyének és évjáratának tökéletes kifejezése, lendületes és friss, ami nem az édességével, hanem egyensúlyával, összetettségével hódít. A birtok borait, a száraz furmintokat, a gyümölcsös aszúkat méltán sorolja a világsajtó kategóriája legjobbjai közé. A disznókői borok a világ több mint 30 országába jutnak el. 

B. K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!