Hírek

2005.05.07. 00:00

Csonttörőn a világ szeme

Három világbajnoki címmérkőzésre kerül sor ma este a paksi profi ökölvívógálán: Nagy „Csonttörő” János mellett Bognár László és Csábi Bettina is kockára teszi az övét.

BAMA

Nagy János első alkalommal lép szorítóba azóta, hogy felépült kézsérüléséből. Ehhez képest nem kapott könnyű ellenfelet a Nemzetközi Boksztanács (IBC) címvédője, hiszen a tanzániai és afrikai nagypehelysúlyú bajnoki címet szerzett Said Chiddyt kell legyőznie. Persze ha azt veszszük, hogy a magyar ökölvívót már csak olyan legendás versenyzők előzik meg a független világranglistán, mint Barrera, Morales, Barrios és Pacquiao, akkor elvárható a könnyed hazai siker. Csonttörő mindenesetre gyors kiütéses győzelemre számít.

– Csak néhány hete tudok teljes intenzitással edzeni, de nem fogom kímélni magam – ígéri Nagy János. – Szeretném hamar rövidre zárni a mérkőzést, legfeljebb négy–öt menetet engedélyezek Chiddynek. Kihívóm nagyon képzett, ám én igyekszem majd ráerőltetni a stílusomat, vagyis verekedésre fogom késztetni. Igazi közönségmérkőzés lesz.

A paksiak nemcsak Nagy János vendégszereplése miatt várják izgatottan a rendezvényt, hanem helyi kedvencük, Bognár László fellépése miatt is, amely ugyancsak jó meccsnek ígérkezik. Az IBC könnyűsúlyú bajnoka ezúttal a fehérorosz Valerij Karjanov ellen húz kesztyűt. – Egyáltalán nem érzem tehernek, hogy hazai közönség előtt lépek szorítóba – kezdte Bognár. – Kifejezetten feldob, hogy végre a lakóhelyemen bokszolhatok. A felkészülésem szerencsére zavartalan volt, egészen biztos vagyok a győzelmemben. Kiütést nem tudok garantálni, látványos bunyót azonban igen.

Szintén hazai környezetben szerepel a paksi gálán Kalocsai „Kacsa” Zoltán, akinek azért is óriási jelentőségű a Petr Gaspar elleni találkozó, mert most zárja le sikerekben gazdag pályafutását. Ilyen szempontból a szlovák ellenfél kitűnő választás, hiszen eddigi hat profi mérkőzésén hat vereség a mérlege, vagyis semmiképpen sem ronthatja el Kacsa ünnepét. Kalocsai igazán megérdemli, hogy hazai ringben fejezze be az ökölvívást. A 38 éves bokszoló tíz évet húzott le a profik között, legemlékezetesebb összecsapását az Üllői úton vívta Artur Grigorian ellen, s majdnem legyőzte az Universum sztárját. Kár, hogy csak majdnem, hiszen ha kicsit jobban figyelt volna, akkor most világbajnokként akaszthatná szögre a bokszkesztyűt.

Ahogy a Felix-Promotion gáláin megszokhattuk, most is van női mérkőzés a programban. A 24 összecsapáson veretlen Csábi Bettina az orosz Okszana Vasziljeva ellen próbálja megvédeni harmatsúlyú világbajnoki címét. – Életem legkeményebb felkészülésén vagyok túl, s remélem, a rengeteg munkának meglesz az eredménye – nyilatkozta a jogi végzettséggel rendelkező Csábi Bettina. – Az erőnléti edzések során sokkal többet futottam, mint az eddigi meccseim előtt, de szükségem is lesz az állóképességre, hiszen Vasziljeva nagyon kemény ellenfél. Szinte biztos vagyok abban, hogy végig- megy a tíz menet. A mérkőzéseket a TV2 Ring című műsorában (20.10 órai kezdéssel) minden bokszrajongó figyelemmel kísérheti.
Riskó Márton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!