Hírek

2005.06.01. 00:00

Bruce Willis most a Bűnös városban kódorog

Magyarországra érkezett a Bűnös város. Frank Miller kultikus képregényéből Robert Rodrigez készített egy 126 perces akciófilmet. A rendező, aki korábban a Desperado című klasszikus film forgatását is irányította társrendezőként, Quentin Tarantinóval alkotta meg egy képregény moziváltozatát.

K. G.

A valós szereplőkkel forgatott produkcióban egy teljesen eredeti, végletekig stilizált, de mégis filmszerű képi világgal találkozhatunk. Az alkotás különlegessége abból fakad, hogy minden jelenet a képregényre, azaz a „firkák” világára emlékeztet. A film Cannes-ban rendezett bemutatóján azonban sem Tarantino, sem pedig Bruce Willis nem jelent meg.

A Bűnös város cselekménye egy korrupciótól megromlott, fegyverek által fenyegetett bizonytalan világba viszi a nézőt. Olyan világba csöppenünk, ahol kellemetlen alakok, korrupt jellemek és összetört szívűek élik sötét életüket. Akadnak azonban olyanok, akiknek Sin City az otthonuk. A film három sztoriból áll össze egésszé. Az elsőben Marv, akit Mickey Rourke alakít, bosszúhadjáratra indul, miután egy forró, szenvedélyes éjszaka után egy ismeretlen meggyilkolja Goldie-t, az aranyszőke szépséget, kinek Jaime King bújt a bőrébe. A második sztori főszereplője Dwight egy hajdani fotós, aki tévedésből megöl egy köztiszteletben álló rendőrt, és emiatt menekülnie kell. A harmadik részben pedig megjelenik maga Bruce Willis is. Ezúttal nem a világot kell megmentenie, mint az Armageddonban, hanem saját ártatlanságát kell bizonyítania. Az általa megformált alak egy nyugdíjazás előtt álló zsaru. Aki most azért küzd, hogy bebizonyítsa, nem ő követte el azokat a bűnöket, amikkel megvádolták. Magyarországon a Fekete-fehér Képregény-antológiában lehet olvasni a sötét tónusú történeteket negyedévente.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!