Hírek

2005.05.14. 08:34

Bevetik a nehézsúlyú román szivattyúkat is

Lukács János, Kolozsvár

Minden bizonnyal a nemzetféltő közvélemény lecsillapítására döntöttek úgy a román hatóságok, hogy bevetik a hazai szivattyúkat is. A bukaresti Aversa Rt. három, a magyarországiaknál kisebb teljesítményű, de sokkal nehezebb  szivattyút bocsát a hatóságok rendelkezésére, de működésbe helyezésükhöz előbb még meg kell vásárolni a szükséges csöveket. Ezek több mint 2,2 milliárd lejbe (15 millió forintba) kerülnek, az összeget állami alapból fedezik.
Jelenleg nyolc, Magyarországról hozott szivattyú dolgozik Ótelek térségében, munkájuknak köszönhetően az elmúlt három napban fél métert csökkent a víz szintje.
„Nem árnyékolhatják be a javuló román–magyar viszonyt
a magyar segítség ügyében született ostoba és korlátolt romániai nyilatkozatok” – jelentette ki pénteken Kolozsváron Persányi Miklós környezetvédelmi és vízgazdálkodási miniszter.
Ovidiu Draganescu Temes megyei prefektus tegnap elmondta: Magyarország után Németország is felajánlott hét nagy teljesítményű szivattyút. A német ajánlat szintén ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!