Hírek

2005.05.17. 06:48

Ave, Loki, ave, bajnokcsapat

A Debreceni VSC megnyerte a futballbajnokságot. A Loki már két fordulóval a szezon vége előtt ünnepelhet, köszönhetően kiegyensúlyozott formájának és persze a vetélytársak ingadozó produkciójának.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="163"] Dombi Tibor a szurkolók vállán. A középpályás élete legszebb álma teljesült.
[/caption]Nincsenek véletlenek. A debreceni csapat tavasszal otthon és idegenben egyaránt a legjobb volt, ami elegendő volt ahhoz, hogy az őszi szezon végi hárompontos hátrányát két fordulóval a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre változtassa. Ennek ellenére a csapat mestere, Supka Attila a legeslegutolsó pillanatig óvatosan fogalmazott. Mondván, sohasem lehet tudni… A bajnoki cím tudatában persze belőle is tovatűnt a viszszafogottság, olyannyira, hogy amikor kétezer drukker előtt kellett beszélnie a debreceni főtéren, azonnal föltalálta magát: – Nélkületek nem sikerült volna történelmet írni – mondta a szurkolóknak, persze nem csupán udvariasságból. Elvégre ha valahol évtizedek óta közügy, mindennapi téma a futball, akkor Debrecenben mindenképpen. Legyen elegendő a nagy elődök közül csupán a híres Bocskaira utalnom.

Persze semmi sincs előzmény nélkül. A csapat örökifjú klaszszisa, Dombi Tibor meséli, hogy amikor Hollandiában, Utrechtben futballozott, fölhívta őt telefonon az Izraelben játszó Sándor Tamás, mondván: menjenek haza és vezessék a bajnoki címig a Lokit. Sándor Tamás megerősíti Dombi történetét, és hozzáteszi, halálosan komolyan gondolta, amit az első helyről mondott. Márcsak azért is, mert tudta, hogy az anyagi háttérrel nincs gond, ez pedig ma a legnagyobb érték mifelénk a futballban. Még ha csapatnévként kissé furcsán is hangzik, hogy „AVE Ásványvíz”.
Nem véletlenül mondja a középpályás Halmosi Péter: „Egy vidéki csapatnak sokkal többet kell leraknia az asztalra, mint egy fővárosinak”.

Malonyai Péter Dombi Tibor a szurkolók vállán. A középpályás élete legszebb álma teljesült. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!