Hírek

2005.05.09. 00:00

Atkárit kizárják a szabad demokraták

Zsidai Péter

Holnap rendkívüli frakcióülést tart az SZDSZ. A meghívó szerint személyi kérdésekről lesz szó. Ez sajtóértesülés szerint Atkári János kizárását jelenti. Bőhm András frakcióvezetőt számtalanul kerestük telefonon, de elérhetetlen volt. – Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet – ezekkel a szavakkal reagált a hírre a főpolgármester-helyettes. Atkári egy liberális párttól igen furcsának találja, hogy pártállami módszert akar alkalmazni. Atkári a Reggelnek elmondta, novemberben Bőhm András vezetésével szakmailag kísérelték meg lejáratni. Azon dolgoztak, hogy az általa elkészített költségvetési előterjesztést leszavazza a frakció. Ez azonban nem sikerült, mivel képviselőtársai támogatták azt.

Atkári az áprilisi közgyűlésen nem kevés kellemetlen pillanatot szerzett frakciótársainak. Többször érvelt és szavazott a koalíció előterjesztésével szemben. – A véleményem nem volt ismeretlen az SZDSZ előtt. A közgyűlés előtti frakcióülésen ugyanis ismertettem álláspontjaimat. Akkor senki sem kifogásolt semmit – mondta lapunknak a főpolgármester-helyettes. Atkári kizárása egyik lehetséges okának a figyelemelterelést tartja. Úgy látja, elmozdításával akarják Schneller István menesztéséről elvonni a sajtó érdeklődését. A Reggel írta meg elsőként, hogy a főépítész sorsáról heteken belül dönt a városvezetés. Atkári szerint Schneller továbbra is a szocialista üzleti körök érdekének áll az útjában.

A 2002-es választások utáni koalíciós tárgyalásokon Atkári és Schneller személyén volt a legnagyobb vita a szocialistákkal. Mivel tudták lecsillapítani őket? – kérdeztük Atkáritól – Demszky Gábor a tárgyalásokon határozottan kiállt mellettem, én pedig a főépítész mellett – mondta kérdésünkre. Atkári szerint Schnellernek az a legnagyobb hibája, hogy betartja a jogszabályokat. Ezért kell távoznia.

A MIÉP-képviselő szerint következetesen dolgozik

Zsinka László (MIÉP) szerint Atkári korábban és most is következetesen dolgozik. Munkáját a képviselői eskü szerint, legjobb tudásának megfelelően végzi. – Nem ő változott meg, hanem a körülötte levők. Most sem mond mást, mint korábban – jelentette ki lapunknak az ellenzéki frakcióvezető. Zsinka úgy látja, Atkári a koalíció nagy bánatára sok mindent tud a korábbi beruházásokról, ami kellemetlenné teszi személyét.

Most sem mond mást, mint korábban – jelentette ki lapunknak az ellenzéki frakcióvezető. Zsinka úgy látja, Atkári a koalíció nagy bánatára sok mindent tud a korábbi beruházásokról, ami kellemetlenné teszi személyét. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!