Hírek

2005.05.03. 00:00

Álomfizetést kaphatnak az uniós magyar képviselők

T. A.

Közel duplájára nőhet a 24 magyar európai parlamenti (EP) magyar képviselő fizetése, ha az Európai Tanács megszavazza az uniós honatyák egységes javadalmazásával kapcsolatos javaslatot. Ha az elképzelést elfogadják, akkor az összes uniós tagország valamennyi politikusának havi járandósága 7000 euróra emelkedik majd.

Ez egymillió 750 ezer forintnak felel meg, amit csak felsővezetők kapnak Magyarországon. Természetesen ezen kívül még egyéb juttatásokat is el tudnak számolni maguknak. Jelenleg a magyar uniós képviselők fizetése egymillió forint.

Az Európai Tanács elnöksége már tárgyalt az egységes EP-i képviselői fizetésről. A többség támogatta a javaslatot. A pénzt nem a tagállamok biztosítják, hanem az unió központi költségvetése. A fizetésnövekedés mellett bizonyos megszorításokat is érvénybe léptetnek. Ezek főleg különböző juttatások elszámolá-sát érintik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!