Hírek

2005.06.01. 00:00

A szegények járnak rosszul?

– Elsősorban a legszegényebb, legrosszabb helyzetben lévő, rászoruló családok járnak rosszul a kormány családpolitikai változtatásaival – jelentette ki tegnap Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A politikus hangsúlyozta, a kormánynak fél éve van, hogy belássa, hibásan számolt, amikor a rendszer átalakítását tervezte.

BAMA

Áder János pártja számításaira hivatkozva elmondta: a kormány nem vette figyelembe a 13. havi családi pótlék és a rendszeres gyermekvédelmi támogatás egy hóra eső részét, s az inflációt sem. A politikus szerint az új rendszerben veszteség éri az alacsony jövedelmű, illetve jövedelem nélküli családokat. Áder úgy véli: a nagycsaládosok is rosszul járnak, mivel számításaik szerint egy rászoruló esetében mintegy háromezer forint, átlagos jövedelemnél pedig több mint négyezer forint a havi veszteség.

Török Zsolt (MSZP) képviselő kijelentette: a támogatási reform a családok 93 százalékát érinti pozitívan. Ugyanakkor elismerte, valóban vannak a legszegényebbek és a leggazdagabbak között olyanok, akiket ténylegesen hátrányosabb helyzetbe hozhat az átalakítás. Hozzátette, valamennyi parlamenti képviselőnek lehetősége van arra, hogy módosító indítványokkal javítsa az előterjesztést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!