Hírek

2005.06.01. 00:00

A szegények járnak rosszul?

– Elsősorban a legszegényebb, legrosszabb helyzetben lévő, rászoruló családok járnak rosszul a kormány családpolitikai változtatásaival – jelentette ki tegnap Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A politikus hangsúlyozta, a kormánynak fél éve van, hogy belássa, hibásan számolt, amikor a rendszer átalakítását tervezte.

BAMA

Áder János pártja számításaira hivatkozva elmondta: a kormány nem vette figyelembe a 13. havi családi pótlék és a rendszeres gyermekvédelmi támogatás egy hóra eső részét, s az inflációt sem. A politikus szerint az új rendszerben veszteség éri az alacsony jövedelmű, illetve jövedelem nélküli családokat. Áder úgy véli: a nagycsaládosok is rosszul járnak, mivel számításaik szerint egy rászoruló esetében mintegy háromezer forint, átlagos jövedelemnél pedig több mint négyezer forint a havi veszteség.

Török Zsolt (MSZP) képviselő kijelentette: a támogatási reform a családok 93 százalékát érinti pozitívan. Ugyanakkor elismerte, valóban vannak a legszegényebbek és a leggazdagabbak között olyanok, akiket ténylegesen hátrányosabb helyzetbe hozhat az átalakítás. Hozzátette, valamennyi parlamenti képviselőnek lehetősége van arra, hogy módosító indítványokkal javítsa az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!