Hírek

2005.05.23. 06:10

A kardkérdés, a rendőr meg a láncos buzogány

Király Katalin

MEGSZÓLALT tegnap a királyi televízióban a budapesti főrendőr, Gergényi Péter. Azt mondta, a kardkérdést „nem kell feldimenzionálni”. Jó, jó, a 21-es buszon egy „be nem jegyzett hagyományőrző társaság” egyik tagja leszúrt karddal egy fiatalembert. De minek ez a nagy felhajtás?
IGAZA LEHET a legfőbb budapesti közegnek. Ugyebár, olyik hagyományőrző megelégszik a selyemszőrű Ráró paripájával. Olyik meg nem is hagyományőrző, de döf. Karddal, bajonettel vagy amilye van. Amúgy nem csak karddal lehet gyilkolni, beválik a konyhakés is. Mégsem követeljük a konyhatündérek fejét.
EGY IZGÁGA ÚJSÁGÍRÓ faggatta a rendőrfőkapitányt: mi lenne, ha láncos buzogányát lóbálva sétálna a Margit körúton, és szembejönne egy rendőr? Gergényi szerint a rendőr fölszólítaná, hogy „azonnal hagyja abba a cselekményét”.
ELKÉPZELEM, amint kollégám belepirul a mord figyelmeztetésbe. Buzogányát elrejti az arannyal kivert láncosbuzogánytokban. Majd fülét-farkát behúzva elkullog a tetthelyről, buzogányával csörömpölve. Szégyenében pedig minden terhes kismamának és roma fiúnak hetekig átadja a helyét a 21-es buszon.
UGYANÚGY, amint a késsel, bokszerrel, szamurájkarddal felfegyverzett, csordában vonuló ifjak szokták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!