Hírek

2005.05.13. 00:00

A fővárosban megalakult a Budapesti Gyűrű Szövetség

Márciusban jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés, tegnap pedig hivatalosan is megalapították a Budapesti Gyűrű Szövetséget. A VIII., a IX., a X., a XI., a XIII. és a XIV. kerület mellett a fővárosi önkormányzat lett a tagja.

Zsidai P.

A szövetség a Nagykörút–Könyves Kálmán körút–Hungária körút– Nagy Lajos Király útja–Körvasút sor által határolt területeket fogja majd össze. Azért hozták létre, hogy társulásként pályázhassanak az Európai Unió strukturális alapjának forrásaira. Az így elnyert pénzeket a leromlott városi és ipari területek megújítására akarják költeni. Az esemény igazi ünnepély volt, az alapító okiratot a kerületi polgármesterek és Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes írták alá. Most a hét tag programírásba fog, megválasztja döntéshozó szervét, valamint első elnökét, Demszky Gábort. A tagok fejenként félmillió forintot adnak a közös kasszába, ez lesz az indulóvagyon. A Társulási Tanácsnak titkára is lesz. Ő készíti elő és dokumentálja az üléseket, és a gyűrűszövetség vagyonának terhére díjazásban is részesülhet.

Zsidai P. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!