Hírek

2005.04.08. 07:31

Zorán tízezer nézőt vonz

Képtelenség jegyet kapni április 15-ére a Budapest Sportarénába. Sztevanovity Zorán negyvenöt éves pályája legújabb legendateremtő helyszínén ad koncertet.

Váczy András

[caption id="" align="alignleft" width="224"] Zorán április 15-én mutatja be A körben című új feldolgozás minialbumát. A koncertre már minden jegy elkelt.
[/caption]– Ez a koncert életem egyik legfontosabb megmutatkozása lesz – állítja Zorán. – És megmérettetés is, hiszen minket követ majd a Queen. Örömmel tölt el, hogy már elővételben elfogyott minden jegy. Nyilvánvaló, bármenynyire is kedvel a közönség, ilyen óriási vetélytárs mellett meggondolja, mire adjon ki pénzt. Persze – jelenti ki szerényen – tavaly Paul McCarthyval „vetélkedtünk”. Büszke vagyok rá, noha nem azonos szinten mozgunk. A nagy sztárbandák kristályosra csiszolt műsorral hatalmas arénákban lépnek fel. Nekünk a Budapest Sportaréna megismételhetetlen lehetőség. Itt kell mindent bedobnunk.

A koncert összköltségvetése harmincmillió forint. Nem kevesebb, mint tízezer jegy kelt el ötezer forintos áron. Zorán két hete országos turnén élesíti a nagy fellépést. Építkezve a tőle elvárt alapdalokra, A körben című új minialbumát mutatja be. Sting, Harry Chapin, Leonard Cohen és Billy Joel egy-egy nótája került zoránosítva egy lemezre. – Az első, címadó dal jelképes. A második, az Üres bölcsőt ringat a Hold pattogós ritmusú. A harmadik, a Záróra sodrós szám. A negyedik, A nő című pedig érzelmes hangvételű – s mint mondja –, ez áll hozzá a legközelebb.

Eddig a háromezer forintos albumból hétezer darab fogyott. A Hozzám tartozolt negyvennyolcezren, Az elmúlt harminc évet pedig kilencvenezren vásárolták meg. Két koncertszám igazi meglepetés lesz. Jogi csűrés-csavarás gátolta, hogy gazdagítsák a lemezt. Élőben hangzik el Bruce Springsteen és Eric Clapton feldolgozott slágere. Természetesen Zorán barátainak kocertfényesítő résztvételével. A „benne lesz egy pár barát” csokra: Presser Gábor, Gerendás Péter, Somló Tamás, Kern András, Auth Csilla. Vélhetően ezt a koncertet is annyit emlegetik majd, mint a két évvel ezelőttit. Akkor néhány dalt Vásáry Tamás vezényletével az MR Szimfonikus Zenekara adott elő. Az erről készült felvétel tízezer példányban kelt el. Először idehaza arany-DVD lett.

Zorán vendégcsokrából:

AUTH CSILLA, a koncert hölgyvendége: – Gyerekkorunk óta ismerjük egymást Zoránnal. Később együtt dolgoztunk a Calipso rádióban, aztán turnékon vokáloztam Zoránnak. Most Elton John True Love című dalát énekeljük el. Annyira megszerettük, hogy tavaly előadtuk a Vígszínházban.

KERN ANDRÁS, a színész vendég: – Régi jó barátok vagyunk. Tizenöt évvel ezelőtt közösen csináltunk egy lemezt Ez van címmel. Zorán volt a hangmérnök. Aztán szintén tizenöt évvel ezelőtt írt nekünk egy számot Presser Gábor. Ezt volt a híres Hé, hatvanhét. Közös örömdal ez nekünk. Most, a nagykoncerten a Lövölde teret énekelem el.

KERN ANDRÁS, a színész vendég: – Régi jó barátok vagyunk. Tizenöt évvel ezelőtt közösen csináltunk egy lemezt Ez van címmel. Zorán volt a hangmérnök. Aztán szintén tizenöt évvel ezelőtt írt nekünk egy számot Presser Gábor. Ezt volt a híres Hé, hatvanhét. Közös örömdal ez nekünk. Most, a nagykoncerten a Lövölde teret énekelem el. Zorán április 15-én mutatja be A körben című új feldolgozás minialbumát. A koncertre már minden jegy elkelt. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!